Manisa bir spor kenti olma yolunda hızla ilerliyor. Bunu nasıl görüyorum? Çünkü artık insanlar hafta sonundan bahsederken, programlarını Manisa FK maçı ve Manisa BBSK basketbol maçlarına göre yapıyorlar. İki takımımız da rekabetçi ortamda, keyifli oyunlar sununca, elbette maçları artık bir festival havasında beklenen aktiviteler haline geldi. Manisalılar hafta sonlarını şehir dışına kaçma planları yerine, takımlarımızı takip ederek değerlendiriyor, bunu görmek güzel. Cumartesi oynanan basketbol maçına gelen seyirci de bunu kanıtlar bir görüntü sundu.

SALON DEĞİŞİMİ

Geçtiğimiz hafta Manisa Büyükşehir Belediyesi WEB TV ekranlarında benimle beraber Tribün programına çıkan Başkan Mevlüt Aktan, basketbol takımının Manisa derbisinin ardından Muradiye Spor Salonu’ndan, merkezdeki Atatürk Kapalı Spor Salonu’na geçeceğini söylemişti. Elbette ulaşım açısından çok daha kolay bir mekan. Muradiye’de oynayacağımız son maç için tribünler geçtiğimiz haftalara göre çok daha doluydu. Bu dolu tribünlerin, bu güzel maçın ardından, önümüzdeki iç saha maçında Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda daha da dolu olacağını söylemek doğru olacak. Şimdi maça gelelim;

MAÇI ALACAK NOKTAYA GETİRDİK

Lige çok büyük bir bütçeyle, tecrübeli bir kadroyla girmesine karşın 4 maçının 3’ünü kaybeden Akhisar, nerdeyse tam zıttı bir Manisa BBSK deplasmanına geldi. Takımımız 3 galibiyetle Play-Off’u zorlayacak, zinde, iyi oynayan ve ısıran bir takım olduğunu zaten kanıtlamıştı. İlk çeyrek iki takım açısından da çok iyi geçti denemez. Daha ilk nefeste maça eli tutmuş şekilde başlayan Akhisar, baştan 10-0’lık bir seri yakaladı. Ardından Manisa’nın guardı Isıah’ın biraz daha oyunun sıkışmış olduğunu görmesi ve sorumluluk almasıyla beraber, serbest atışlarla beraber oyunu dengeledik. İlk çeyrek iki takımın da üstün olmadığı ancak Akhisar’ın hücumda biraz daha aktığı bir dönemdi. 2. Çeyrek özellikle Akhisar’dan Sercan’ın tüm şutları girince çeyrek skoru 28-16, devre skoru ise 46-30 Akhisar lehine oldu. Ben maç yayınında mikrofon başında çok kez söyledim, burada da bir daha söyleyeyim; Ceyhun hocanın bu sene kurduğu kadro hiçbir koşulda maçı bırakmayacak bir karakterde. Çocuklar oynamaya aç, çocuklar formayı almak için kendini yırtıyor, çocuklar kendilerini kanıtlamak için karakter koymaya hazır. 2. yarının başında öyle de oldu. Potaya daha çok hücum ederek hem oyun alanını açmayı başardık, hem yaş olarak büyük olan takımı yorduk, hem de boş şutlarda cezayı keserek oyuna ortak olduk. Maçın başından bu konsantrasyonla sahada olsaydık zaten 16 sayı gerilere kadar da düşmeyecektik. 3. çeyrek 23-13’lük bir çeyrekle, son 10 dakikaya 6 sayı geride girdik. Son çeyrekte iki takım da maçın uçuruma gelmesiyle düşük yüzdelerde şut attı. Özellikle 61-60 geride olarak girdiğimiz pozisyonda kaçırdığımız şut ve art arda 3-4 liderliği alabileceğimiz pozisyonda, doğru şutlar bulmamıza rağmen sayıları bulamadığımızdan maç, rakibe gitti. Kısaca oyuncu performanslarına bakalım;

TOLGA KAAN BİRER

Maçın en kritik adamı bence çok kısa süre almasına karşın Tolga Kaan Birer oldu. Benchten sahaya çıkan 21 yaşındaki pivot oyuncu, oyunun sıkıştığı ve hocanın Cenk Şekeroğlu’nu dinlendirdiği dakikalarda 2 smaç ve pota altından bulduğu diğer sayıyla takımı maça ortak eden, tribünleri maça dahil eden isimlerden oldu. Sadece 12 dakikada 7 sayı, 2 ribaund yaptı. İstatistiki olarak çok yüksek değil belki ama çok değerli sayılar. Yine iyi oyun gösteren bir başka oyuncu Özgür Şahin oldu. Özgür bu takım için çok önemli oyuncu, tam bir lider. Savunmada alevi başlatan da, hücumda enerjiyi yaratan da o. El yakan anlarda atsın-kaçırsın, zor şutları atıyor. 16 sayıyı tırnaklarıyla kazıyarak aldı. Isiah kendi kalitesinin altında bir şut ve skor performansı gösterse de, top dağıtımıyla yine takımın hücumdaki direği oldu. 12 sayı, 10 asistle Manisa’yı maça bağlayan isimlerden oldu. Pick&Roll oyununda  en çok kullandığımız oyuncu, kaptan Cenk de maçı 7’de 6 isabetle, 13 sayı 8 ribaundla tamamladı. Takım haline parmakla “Şu kötü oynadı.” denebilecek bir isim yok bence, çok keyifli bir takım basketbolu izledik. Bu saydıklarım sadece oyun olarak sivrilenler.  

ELİNİZE SAĞLIK

Skoru 16 sayı gerilerden, neredeyse liderliği hatta maçı alabilecek noktalara getirmek kolay iş değil. Sadece skora ve yenilgiye bakıp bu takıma o gözle bakmak haksızlık olur, harika bir maç çıkarttılar. Bazı günler sen iyisindir ancak rakibin şutları girer ya, öyle bir gündü. Kritik anlarda bizim şutlar girmedi, Akhisar’ın girdi. Ancak bu maçtaki oyun beni memnun ettiği kadar, seyirciyi de memnun etmiştir. Yine güzel bir hafta sonu geçirdik. Bir sonraki iç saha maçı eğer bir değişiklik olmazsa, Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda (Stadyum yanı) olacak, orada daha çok seyirci olacağını biliyorum. Daha önce maçlara gelmeyen herkese de keyifli bir 40 dakikayı garanti ediyor ve maça davet ediyorum. Maçlar kaybedilir, koca sezon, maç çok. Ancak bir maçı kaybedeceksen, böyle kaybet. Hepinizin eline sağlık.