Katar ile Türkiye ekonomik ve diplomatik ilişki, komşuları tarafından Katar'a yönelik ekonomik ilişkilerin kesmesi ile birlikte hız kazanmıştı.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır 2017 ortasından 2021 başına kadar Katar'la olan diplomatik, ticaret ve ulaştırma ilişkilerini kesmişti.

TÜRKİYE İLE KATAR ARASINDAKİ EKONOMİK İLİŞKİLER ARTTIRILDI

TCMB Katar Merkez Bankası ile önce 5 sonra 15 milyar dolara genişletilen swap anlaşması imzalamış, Katar bu dönemde Borsa İstanbul ve Avrasya tünelinden de hisse almış, ülkeler liderler seviyesinde ekonomik ilişkilerin daha da artırılacağını açıklamıştı.

TÜRKİYE'YE 10 MİLYAR DOLARLIK KAYNAK

Reuters'a bilgi veren üst düzey bir yetkili, "Katar'dan Türkiye'ye yeni bir kaynak sağlanmasına dair görüşmelerin son aşamasına gelindi. En az 8 milyar dolarlık bir tutar öngörülüyor. Toplam 8-10 milyar dolar arasında rakam değişebilir" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"3 MİLYAR DOLARI YIL SONUNA KADAR GELECEK"

"Neticede 2-3 milyar doları yıl sonuna kadar, kalanı ise gelecek yıl olmak üzere kaynak temin edilecek. Burada (toplam kaynağın içinde bazı kısımlar) swap ya da eurobond olabilir. Birkaç yöntem üzerinde duruluyor. Karşılıklı mutabakat sağlandı. Liderler düzeyinde yapılan ziyaretlerde de bu konu ele alındı."  ENSONHABER

Editör: Onur Yılmaz