‘Kartallar yüksekten uçar’ boşuna demiyorlar. Beşiktaş Sergen Yalçın döneminde her hafta engelleri birer birer aşıp şampiyonluk yürüyüşüne güçlenerek devam ediyor.

Hafta sonu Süper Lig’de derbi heyecanı vardı. 2021’in ilk derbisi Vodafone Park’ta oynandı. Lig lideri Beşiktaş Galatasaray’ı ağırladı. Maç öncesi değerli büyüğüm Sümer Oral ile görüştüm. Ben Galatasaraylı olarak umutlu olmama rağmen temkinliydim. Sümer abimde zor maç olacağının altını çizdi. Oğlum Gökhan ise kazanırız dedi. Maç başladı ama derbinin pek tadı yoktu. İki korkak takım sahada dolaşıyordu. Beşiktaş daha net pozisyonlara girmesine rağmen sanki dengeyi bozacak takım Galatasaray gibiydi. İlk yarı bu görüntüdeyken ikinci yarı sahneye Diagne çıktı. Geldiği günden beri Galatasaray’a yararından çok zararı dokunan Diagne amatörce oyundan atıldı. Fatih Terim’in de dediği gibi kafayı uzatacağın yere ayağını uzatırsan oyundan atılırsın. Bu dakikadan sonra maçın ibaresi Beşiktaş’a doğru döndü. Sergen Yalçın hücuma yönelik hamleler yaparken, Fatih Terim takımı defansa çekince Beşiktaş Galatasaray kalesini abluka altına aldı. Gol geliyorum diyordu bağıra bağıra. Nitekim Christian Luyindama yaptığı iki hata ile Beşiktaş’a galibiyeti getiren gollere davetiye çıkardı. Beşiktaş 2021’in ilk derbisini kazandı. Bu sene büyük maçların hepsini kazandı Beşiktaş. Sergen Yalçın bu kadro ile büyük işler yapıyor. Sezen başına dönecek olursak… PAOK’a elenen Beşiktaş’ta çanlar Sergen Yalçın için çalıyordu. Bu takımdan bir şey olmaz diyen çoktu. Geldiğimiz noktada Beşiktaş şampiyonluğun en büyük favorisi konumda. Sergen Yalçın elinde ki malzemeden güzeL bir menü çıkardı. Her hafta üstüne koyarak gidiyor Beşiktaş.

Galatasaray’a gelecek olursak… Fatih Terim uzun zamandır formsuz. Oyuncular ondan daha formsuz. Eldeki malzeme her geçen gün eriyor. Emre Kılınç Sivas’ta nasıl oynuyordu, Galatarasay’da nasıl oynuyor? Galatasaray yaptığı transferlere değer katan değil eriten, değer kaybettiren bir takım oldu. Genç Kerem bile bu formsuz Galatasaray kadrosunda 3-5 dakika anca yer buluyor. Fatih Terim herkesle kavga etmeyi bırakması lazım. Galatasaray yönetimin ederi bu. Bu kadar yönetebiliyorlar. Bu tabloyu en iyi Fatih Terim biliyor. Şimdi bahane üretmesin. Bu iş dünde böyleydi bugün de. Kendi yaptığı transferler de ortada. Ne gençlere yer veriyor ne de eldeki formsuz oyunculara form tutturabiliyor. Bu görüntü ile Galatasaray bu sene ilk 5’e giremez. Maç sonu Gökhan ile konuştum. O umudunu sürdürüyor. Onyekuru transfer edilirse görüntü değişir görüşünde. Bana göre işimiz zor. Rakiplere bakıyorum bir de Galatasaray bu takımdan ne köy olur ne kasaba.

CÜNEYT ÇAKIR KENDİNE YAZIK EDİYOR

Bana göre derbide hakem sonuca etki etmedi. Ama Cüneyt Çakır bu sezon çok kötü maçlar yönetiyor. Hem VAR’da hem de sahada skandal kararlar veriyor. Kariyerine yakışmayan bu form grafiği ile bana göre Cüneyt Çakır’a maç vermek çok mantıksız. Cüneyt Çakır kendine yazık ediyor. Derbide çok kötü maç yönetti. Eyyam kokan düdükler çaldı. Maçın temposunu düşürmek için elinden geleni yaptı. Ama son 2 aydır özellikle Fenerbahçe-Başakşehir maçı ile bir rüzgar başladı ligde. Beşiktaş ve Fenerbahçe’yi hakemler pek üzmüyor. Kararlarında daha esnek oluyorlar. Galatasaray’a gelince kitabın ortasından gidiyorlar. Kartlar çok rahat çıkıyor, oyuncular çok rahat atılıyor. Bunu derbi maçın özelinde söylemiyorum ama Galatasaray camiası kendi içinde kavga edeceğine bu konun üstüne gitmesi lazım. Yoksa Galatasaray daha çok maç sahada eksik kalır.

FENERBAHÇE MESUT OLDU

Fenerbahçe'nin prensip anlaşmasına vardığı dünyaca ünlü yıldız Mesut Özil, İstanbul'a geldi. Ailesiyle birlikte İstanbul'a gelen futbolcuyu, sarı lacivertlilerin Sportif Direktörü Emre Belözoğlu karşıladı. Sarı lacivertli takıma transferini değerlendiren Mesut, "Bir rüya benim için de gerçekleşiyor artık, tek Fenerbahçe için değil. Takım arkadaşlarımla inşallah başarılı oluruz" şeklinde konuştu. Fenerbahçe dünya yıldızına kavuştu. Ali Koç büyük iş yaptı. Tüm Fenerbahçeliler Mesut oldu. Büyük transfer. Alkışlamak lazım. Kaliteli bir oyuncuyu ligimizde izleyeceğiz. 

AK PARTİ’NİN YENİ YÖNETİMİ HAYIRLI OLSUN

Dün Ak Parti Manisa İl Kongresi vardı. Kongreyi yakından takip ettim. Yarın tüm detayları ile yaşananların perde arkasını köşeme taşıyacağım. Salih Hızlı başkanlığındaki AK Parti İl Yönetimine hayırlı olsun diyorum.