Kamu Sen Manisa İl Temsilcisi olarak hafta başında göreve başlayan Aydın Akagündüz, çalışmalarına başladı. Türk Sağlık Sen Manisa Şube Başkanı olarak da görev yapan Akagündüz, Kamu Sen İl Temsilciliği görevine, eski başkanları ziyaret ederek start verdi. Akagündüz,  bu kapsamda yanına Kamu Sen’e bağlı sendika şube başkanlarını da alarak 2015 yılında hayatını kaybeden Kamu Sen eski temsilcilerinden Recep Varlıakman’ın kabrini ve eski başkanlardan Halil İbrahim Duman ile Mustafa Genç’i ziyaret etti.

Akagündüz’e ziyaretleri sırasında Türk Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Koray Özgürler, Türk Büro Sen Manisa Şube Başkanı Ahmet Agır, Türk Diyanet Vakıf Sen Manisa Şube Başkanı İbrahim Durgut, Türk Yerel Hizmet Sen Manisa Şube Başkanı Cem Özleyen, Türk Haber Sen Manisa Şube Başkanı Serkan Bezciler, Türk Ulaşım Sen Manisa Şube Başkanı Salim Baykal, Türk İmar Sen Manisa Şube Başkanı Akif Karakaya ve Kamu Sen’e bağlı bazı sendikaların üyeleri de eşlik etti.

Akagündüz ve beraberindekiler ilk olarak Kamu Sen Manisa İl Temsilciliği görevinde bulunan ve 2015 yılının ağustos ayında geçirdiği kalp krizi sonrasında hayatını kaybeden Recep Varlıakman’ın mezarını ziyaret etti. Burada Varlıakman’ın ruhu için Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Varlıakman’ın mezarı başında konuşan Kamu Sen Manisa İl Temsilcisi Aydın Akagündüz, bayrağı devraldıklarını ve Varlaıkman’ın geçmişte yaptığı çalışmaların üstüne koyarak devam etmek amacında olduklarını ifade etti.

Başkanlar, daha sonra, Kamu Sen’in geçtiğimiz dönemlerde il temsilciliğini yürüten Halil İbrahim Duman’a da ziyarette bulundu. Kamu Sen Manisa İl Temsilcisi Aydın Akagündüz, Duman’a günün anısına teşbih hediye etti.

Kamu Sen’in yeni başkanı Akagündüz’ün ziyaret turundaki son durağı ise, Mustafa Genç oldu. Ziyaret sırasında ayrıca Kamu Sen’e bağlı sendikaların üyeleri için, Mustafa Genç’in sahibi olduğu Genç Sanat Akademi ile bir indirim protokolü de imzalandı.

Ziyarette konuşan Kamu Sen İl Temsilcisi Aydın Akagündüz, ahde vefa düsturuyla hareket ettiklerini, bu kapsamda da eski başkanları ziyaret ettiklerini ifade ederek, “Sizler zamanında sendikamız için mücadeleler verdiniz. Şimdi de bu görev bize tevdi edildi. Biz kaçanlardan ya da satanlardan olmadık. Yerimiz burası. Bu zor görevde de siz değerli büyüklerimizin desteğini her zaman yanımızda hissetmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kamu Sen heyetine teşekkür eden eski temsilcilerden Mustafa Genç de “Gösterdiğiniz bu vefa örneği için teşekkür ediyorum. Kamu Sen, adına münhasır, önemli bir kuruluş. Kamu Sen hiçbir zaman ücret sendikacılığı yapmadı, yapmaz da. ‘Önce ülkem ‘ diyen bir inanç ve düşünce yapısına sahip bir teşkilat. Rahmetli başbuğumuzun talimatıyla kurulan bir yapı. ‘Türkiye sevdamız, ekmek için kavgamız’ sloganı teşkilatımızın kuruluş amacını en iyi anlatan slogan” dedi.

Akagündüz, ziyaretin anısında Genç’e de teşbih hediye etti.

Editör: Onur Yılmaz