2019 FİFA Kadınlar Dünya Kupası başladı. İlk kez 1991 yılında Çin’de düzenlenen kadın futbolunun geçmişi çok eski değil ama dünyada hızla yayılan bir spor. Türkiye’de de son yıllarda artan bir grafikle kadınlar futbolun içinde.

Türkiye Kadın Futbol Takımı, henüz uluslararası bir turnuvada yer almadı. Bunun nedeni her alanda olduğu gibi bu alanda da cinsiyetçilik. Kadınları tribüne çekmekte dahi zorlandığımız bir ortamda onları sahada görmek hatta uluslararası bir organizasyonda görmek elbette anlamlı olacaktır.

Ülkemizdeki ‘kadınlar çiçektir’ klişelerinden sıyrılıp kadınlara her alanda fırsat eşitliği sunsaydık, şimdi 2019 FİFA Kadınlar Dünya Kupası’nda bizim de bir takımımız olacaktı. ‘Zararın neresinden dönersek kardır’ hesabı umarım gelecek organizasyonlarda bizim de bir kadın futbol takımımız olur.

ŞENOL HOCA’NIN KRONİK HASTALIKLARI

İzlanda-Türkiye maçının üzerinden çok geçti ama maçı hatırladıkça zor tutuyorum kendimi. İzlanda’ya nasıl kaybettik?

‘Fırça’ olayının dışında saha içine değinmek gerekirse, Şenol Güneş’in kronik hastalıkları var. Rakibe göre kadro.

Son dünya şampiyonu Fransa’ya pozisyon vermeden kazanan bir Milli takımın, İzlanda’da neden bu kadar aciz oynadığının bir izahı olamaz.

Hakan Çalhanoğlu, Ozan Tufan, Kenan Karaman… İzlanda, karşısında ilk 11’de oynayacak oyuncular değildi bence…

İzlanda’da kaybetmek normal ancak bu şekilde kaybetmek ağır. Neyse ki şartlar eşit. İzlanda’yla ikinci maçı içeride oynayacağız. Avrupa Şampiyonası uzak değil.