Geçtiğimiz pazar günü Manisa ender günlerinden birini yaşadı. Yıllardır yeşil sahalarda Manisa'yı temsil eden Manisaspor 1. Lig'den 2. Lig'e düşerken, Manisa Büyükşehir Belediyespor da 3. Lig'den 2. Lig'e yükseldi. Bir kısım şampiyonluğa kutlama yaparken, bir kısım küme düşmeye üzüldü. Kutlama yapanları eleştirenler, cenaze evinde düğün olmaz diyenler, Manisaspor'a destek olmadığı için Başkan Cengiz Ergün'e sosyal medyadan göndermede bulunanlar oldu. Büyükşehir Belediyespor Başkanı Mevlüt Aktan'a sahip olduğu takımın şampiyonluğunu kutladığı için söylemedik söz bırakmadılar.

İki takımın üst lige çıkması ve düşmesinin aynı güne denk gelmesi kaderin bir cilvesi olsa da duygulara gem vurulamıyor ne yazık ki. Geçtiğimiz yıllarda play off'lar sonucu 2. Lig kapısından dönen Manisa Büyükşehir Belediyespor altyapısından A takımına kadar futbolcusuyla, idari ve teknik yönetimiyle, taraftarıyla bugünü çok beklemişti. Sezon boyunca formaları teriyle ıslatan futbolcuların şampiyonluğu kutlamalarını çok görmemek lazım. Hakemin bitiş düdüğüyle şampiyonluğunu ilan eden futbolcuların sevincine ortak olan Başkan Mevlüt Aktan eğer geçtiğimiz sezon başkan adayı olduğu Manisaspor kongresinde desteklenseydi belki de bugün Manisaspor'un küme düşmesinin üzüntüsü yaşanmayacak, Süper Lig'e çıkması kutlanacaktı, kimbilir? Dedim ya kaderin cilvesi, Manisaspor'a başkan olarak seçmediğiniz Mevlüt Aktan Manisa Büyükşehir Belediyespor'a Başkan oldu ve takım 2. Lig'e yükseldi.

Bir zamanlar Süper Lig'de mücadele eden, birçok yıldız futbolcuya siyah-beyazlı formayı giydiren Manisaspor daha çok yönetim kaynaklı sebeplerden bu günlere geldi. Zamanında göreve gelen yönetimler bir önceki yönetimden kalan sorunları çözemediği için sorunlar küçücük bir kartopundan büyük bir çığa dönüştü ve çığın altında kalan maalesef Manisaspor markası ve takımı iyi gününde kötü gününde yalnız bırakmayan taraftarı oldu.

Taraftarın takımının küme düşmesinden duyduğu büyük üzüntüden olsa gerek eleştiri oklarına Cengiz Ergün de hedef oldu. Aslında Cengiz Ergün'le ilgili eleştirilere bir derece katılıyorum. Kasıtlı, bile bile art niyetli ve siyasi olanlar hariç tabii ki de. Zamanında Başkanı olduğu kulübü Cengiz Ergün öyle bir başarıyla yönetmiş ve o kadar iz bırakmış ki, Manisaspor'un kurtarıcısı olarak hep o görülüyor. Ne zaman ki Manisaspor'u rant olarak görenler takımın başına geçti, başarıdan başarıya koşan Manisaspor Cengiz Ergün'ün koltuktan kalkmasıyla siyah-beyazlı kulüpte herşey değişti.

Son Abdullah Mergen yönetiminin eleştirildiği kadar önceki yönetimlerin de bu eleştiriden payını alması lazım. Yapılan transferler, bu transfer sözleşmelerindeki akıl almaz maddeler, günü kurtarmak için başa geçen yönetimler, işin şov kısmında olanlar bu sonu hazırladı. Belki çok ütopik olacak ama bir çözüm bulunacaksa, Cengiz Ergün sonrasından Abdullah Mergen yönetimi de dahil bu yönetimlerin biraraya gelip bir çıkar yol bulması düşünülemez mi? Futbolu çok mu kadınca düşündüm? Bir fikir sonuçta. Futbolcularla olan hukuki sorunlar nedeniyle önümüzdeki sezona eksi puanlarla başlayabileceği konuşulan Manisaspor'un bu kara tablosuna nasıl bir çözüm bulunur bilemiyorum ama iyi günlere kavuşmasını yürekten diliyorum. Tatlı bir rekabet içerisinde her iki takımın Manisa'yı yeşil sahalarda en iyi şekilde temsil etmesini ve başarılarıyla şehrin insanı olarak herkesin gurur duymasını istiyorum. Çok şey değil isteğim ama, aslında biliyorum 'Uykusu Derin Şehir' Manisa için çok büyük hatta imkansız bir şey. Olsun ben yine de umutluyum.

Hep futbolun ön plana çıktığı ama bir çok spor dalının takip edildiğine emin olduğum günlük hayatımızda sporu bizzat yaparak,  yapamıyorsunuz da takip ederek izleyerek hayatın içerisindeki yerinizi rengahenk alın. Tabii ki de sevgiyle yer alın.