Burhan AKDEMİR

Kadın ve Demokrasi Derneği  (KADEM) Manisa İl Temsilciliği, gençlerin uyuşturucu ve diğer kötü alışkanlıklardan uzak durması adına bilgilendirme amaçlı çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda, KADEM Manisa İl Temsilciliği’nce ‘Uyuşturucu İle Mücadelede En Değerli Kalkan Aile’ konulu seminer düzenlendi. Dernek binasında düzenlenen seminerde, sağlıklı yaşam davranışlarının önemi vurgulamak,  uyuşturucu kullanımının zararlarına dikkat çekmek ve uyuşturucu ile mücadelede ailenin rolü ele alındı.

KADEM Manisa İl Temsilcisi Uzm. Dr. Ümit Atman'ın Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı İle Mücadele Gününün ve Uyuşturucu ile mücadelede ailelerin, kadınların önemini vurgulayan açılış konuşması ile başlayan seminer; psikolog Ecenaz Tuner tarafından yapılan ‘Madde Bağımlılığında Ailenin Rolü’ başlıklı sunumla devam etti.

Yapılan sunumda ailelere çocuklarına madde kullanımı konusunda doğru model olma, hayır demeyi öğretme, çocuklarına karşı ön yargı ve etiketlerinde kurtularak duygu ve düşüncelerini paylaşma gibi konular üzerinde duruldu. Ayrıca madde konusunda gerçeklere değinilmesi vurgulanmış, çocuklarına iyi bir ebeveyn olabilmeleri için doğru sınırlar konulması hakkında bilgiler verilmiş, çocuklarıyla iletişimin önemi ve tehdit içerikli konuşmalardan uzak durarak, emir cümleleri kullanmadan çocuklarının verdikleri sinyallere kulak vermeyi ve çocuklarını dinlemeleri de ifade edildi.

Seminerde madde bağımlılığı ile mücadelede ailenin önemli rol oynadığı anlatıldı ve bu aşamada ailenin alabileceği önlemlere dikkat çekildi. Seminer sonunda dernek kursiyeri tarafından katılımcılara def dinletisi sunuldu. 

Editör: Onur Yılmaz