Olay yerinde çalışmalar sürüyor.  Olay, saat 17.30 sıralarında Yeşilova Mahallesi Kamil Tunca Bulvarı yanında bulunan Bornova Otel'in inşaatında meydana geldi. İnşaatta bulunan vinçteki yükseltme çalışmaları sırasında, vincin bir kısmının henüz belirlenemeyen nedenden dolayı koptu. İnşaatın 21. katında bulunan vincin kabini ve bir bölümü büyük bir gürültüyle aşağı düşerken, olayı görenlerin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemleri alırken, yaralanan vatandaşlara sağlık ekipleri müdahale etti. Vinç kabininin devrildiği yerde ise 5 kişinin cansız bedeninin bulunduğu öğrenildi.

Kazanın meydana geldiği bölgede çalışmalar sürerken, vinç kabinin devrildiği şantiye alanı ve parçalarının düştüğü caddede çalışmalar sürüyor.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı bir otel inşaatında vincin çökmesi nedeniyle 5 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili soruşturma başlattı.  İzmir’in Bornova ilçesi Kamil Tunca Bulvarı üzerindeki bir otel inşaatı yapımında kullanılan vincin devrilmesi sonucunda 5 kişi hayatını kaybederken İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Savcılıktan yapılan yazılı açıklamada, “Henüz kimlikleri tespit edilemeyen vatandaşlarımızın vefat etmesi üzerine ivedilikle soruşturma işlemlerine başlanmıştır. Soruşturma titizlikle yürütülmektedir” denildi. 

BAKAN SOYLU’DAN HAYATINI KAYBEDENLER İÇİN TAZİYE MESAJI  

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir’deki vinç kazasında hayatını kaybedenler için taziye mesajı paylaştı.  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İzmir’de bir inşaat şantiyesinde yaşanan elim kaza sonucu hayatını kaybeden hemşehrilerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Hemşehrilerimize ve İzmir’imize geçmiş olsun” ifadelerine yer verdi. İHA

Editör: Zerrin Ağar