Mübarek Ramazan ayının ikinci haftası Cuma günü hayırlara vesile olsun dileğiyle izin sonrası ilk yazımı yazıyorum. 15 günü aşan süre içinde neler oldu neler. Yüksek Seçim Kurulu İstanbul Büyükşehir başkanlık seçimini iptal etti. 23 Haziran’da İstanbul seçmeni Binali Yıldırım veya Ekrem İmamoğlu’nu başkanlık koltuğuna oturtmak için sandık başına bir kez daha gidecek.

Futbol dünyasında Süper Lig’de heyecan dorukta. PTT Ligine çıkma mücadelesinde Manisa Büyükşehir Belediye kendisine ters gelen Tuzla’yı elerken Manisa’daki rövanşta sıkıntı çekti. O gün maça diye evden çıktım. Rahmetli Erdoğan Türek’in büyük oğlu Borsa Meclis Başkanlığı yapan Ergun Türek  rahatsızlığı nedeni ile Karşıyaka Kent Hastanesine kaldırılınca Fikret Taşcı ile oraya gittik. Erdal Türekle birlikte olduk. Yoğun bakımda tedavi gördüğü için kendisini göremedik. Sağlık durumu iyiye gidiyormuş. Bir an önce iyileşme dileğini ailesine ve sevenlerine iletiyorum. Mümin Özkasap stadındaki maçı cep telefonundan Erdal Türek ve Fikret Taşcı ile izledik. Uzatmalarda atılan golü Manisa’ya dönerken Erdal Türek haber verdi. Manisa Büyükşehir Belediyespor Tuzla’yı elemişti ama Büyük Başkan Cengiz Ergün ve Kulüp Başkanı Mevlüt Aktan’a sıkıntılı anlar yaşatmıştı. Tur sevincindeki halleri görülmeye değerdi. Salı günü Meclis Toplantısı öncesi Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’le beraber maçı konuştuk.

BUGÜN KARAGÜMRÜK MAÇI İÇİN TRİBÜNLERİ DOLDURALIM

Bugün Büyükşehir Belediyespor Play Off’ta Karagümrük’le Manisa Mümin Özkasap stadında 16.30’da karşı karşıya geliyor. Bu maç Tuzla maçından da daha önemli. Eleme maçları çok zorlu geçer Büyükşehir Belediyespor’un taraftarları bugün tribünleri doldurması gerekir. Bende maçı izlemek için plan yaptım.

BELEDİYELERE CAN SUYU

Seçim sonrası Belediyelerde sıkı ekonomi uygulanmaya başladı. Birçok belediye çalışanlarının maaşlarını ödemede sıkıntı içine girdiği yönünde haberler var. Dün Başkent’ten aldığım bir duyumu aktarayım. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın masasının önüne Belediyeler ile ilgili bir kararname hazırlanmış. Mayıs ayından itibaren İller Bankası’ndan kesintili gelen paraların Eylül Ayına kadar kesintisiz gönderilmesi bu kararname ile sağlanacakmış? İnşallah doğrudur.

RAMAZANDA İFTAR

Allah kabul etsin 30 Ramazan orucumu tutmaya gayret ediyorum. Yüce Allah’ım bu konuda bana hava şartları ile yardımcı oluyor. Orucumu evde açmaya özen gösteriyorum. İstanbul’dan dostum Osman Talu’nun İzmir’de işleri olunca birlikte Deniz Restoran’a gittik. Buğulama balık, Kalamar ve karides ile orucumuzu açtık. Aynıali’de oturduk. Ulupark’ta Osman Talu ve Tarkan Kayhan’la sahurumuzu yaptık.

Organize Sanayi Bölgesi’nin iftar yemeğinin 21 Mayıs’ta olduğunu öğrendim. Fırsat bulur Manisa’da olursam katılmayı düşünüyorum.