İsveç hükümeti, Danimarkalı Rasmus Paludan'ın Türk Büyükelçiliği önünde yaptığı Kuran-ı Kerim’i yakma eylemini “ifade özgürlüğü” kapsamına alarak izin verdi.

Provakatif eyleme karşı tüm dünyadan ardı ardına tepkiler geldi.

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan da, İsveç’teki eyleme sert tepki gösterdi.

“NEFRET SUÇU İŞLENDİ”

Başkan Akan, “Tüm dünyaya sözde ‘medeniyet’ dersi veren İsveç hükümeti, Danimarkalı ırkçı bir sosyopatın kutsal değerimiz Kuran-ı Kerim’i yakmasına izin vermesi, akıl sağlığı yerinde olan hiçkimsenin kabul edebileceği bir durum değildir. İfade özgürlüğüyle hiçbir alakası olmayan, kutsalımıza el uzatılan bu provakatif eylemi kınıyoruz. İsveç’te açıkça bir nefret suçu işlenmiş ve İsveç hükümeti buna göz yummuştur. Yaşananlar bir insanlık suçudur” dedi.

“EN AĞIR YAPTIRIMLAR UYGULANMALI”

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan son olarak şu ifadeleri kullandı, “İsveç hükümeti, defalarca uyarı almasına rağmen kutsal kitabımıza, dinimize yapılan bu alçak saldırıya izin verdi. Bundan sonra Türkiye, İsveç için gereken en ağır yaptırımları uygulamalıdır. Kutsal değerlerimiz kırmızı çizgimizdir. İslam dünyasının ve vicdan sahibi tüm dünya toplumlarının bu eylemi en üst perdeden kınaması gerekir. İnsanlık onurunun ayaklar altına alınmasına izin veren İsveç hükümeti ve eylemi gerçekleştiren alçak, aldığı bu kararın bedelini en ağır şekilde ödemelidir”

Editör: Onur Yılmaz