Çiftçileri ve vatandaşları etkileyecek arpa ve buğday alım fiyatları açıklandı. Hali hazırda tonu 3 bin 600 lira olan ekmeklik buğday fiyatı 7 bin 50 liraya, arpa alım fiyatı da 6 bin TL’ye yükseldi.

“ÇİFTÇİLER DE TÜKETİCİLER DE MAĞDUR”

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, dünyanın büyük bir buğday kriziyle karşı karşıya olduğunu ve Türkiye’nin tedbir almakta çok geç kaldığını söyledi. Başkan Akan, “Rusya-Ukrayna kriziyle birlikte dünyanın en büyük buğday tedarikçilerinden biri olan Ukrayna’daki ürünler limandan çıkarılamıyor. Bu nedenle tüm dünya büyük bir buğday kriziyle karşı karşıya. Savaş başladığından beri Avrupa ülkelerinden çeşitli uyarılar geliyor. Biz, bu krize karşı tedbir almakta çok geç kaldık. Çiftçilerin üretim maliyetleri çok arttı, girdi maliyetleri inanılmaz boyutlara geldi. Bu nedenle TMO’nun buğday alım ücreti 2 katına yakın arttı. Çiftçiler, bu artışın bile ellerini rahatlatmadığını söylüyor. Geç alınan bu karar, tüketicilerimizin ekmeği çok daha pahalı yemesine neden olacak” dedi.

“ÇOK NÜFUSLU AİLELER EKMEĞE GÜNLÜK 60 TL ÖDEMEK ZORUNDA KALABİLİR”

İYİ Partili Akan son olarak şu ifadeleri kullandı, “AK Parti yanlış politikalar izleyerek tarımı, çiftçiyi bitirdi. Şimdi de tüketiciyi bitiriyor. Buğday ve arpa fiyatlarıyla birlikte fırıncılar, ekmeğin en az 2 kat zamlanacağını ifade ediyor. Manisa’mızın bazı yerleşim bölgelerinde yaşayan aileler, evlerine günlük 10’a yakın ekmek alıyor. 3 lira olan 210 gramlık ekmek fiyatı 6 TL’ye yükselirse, bazı aileler sadece ekmek almak için günlük 60 TL harcamak zorunda kalacak. Artık vatandaşlarımıza da, çiftçimize de, işçimize de zulmetmeyi bırakın. Sandığı halkın önüne getirin. Türkiye’nin ekonomik kurtuluş reçetesi, İYİ Parti kadrolarıyla başarıya ulaşacak ve Türk milleti rahat bir nefes alacak” HABER MERKEZİ

Editör: Onur Yılmaz