İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, 15 Ocak’ta yapılacak olan İl Kongresi’nde destekledikleri adayı kamuoyuna duyurdu. 4 ismin başkanlık için yarışacağı kongrede İYİ Partili Akan, adaylardan Ali Zafer İksir’i destekleyeceklerini açıkladı. Başkan Akan, geçtiğimiz günlerde dile getirdiği halk ekmek projesi ile ilgili de detay verdi.

Burhan AKDEMİR

İYİ Parti Yunusemre ilçe Başkanı Tufan Akan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda açıklamalarda bulundu.

Giritligil Otel’de düzenlenen toplantıya Akan’ın yanı sıra Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Filizkan, Manisa Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı Ertuğrul Aytaç, İYİ Parti Yunusemre ilçe yöneticileri ve Manisa’da görev yapan basın mensupları katıldı.

İYİ Partili Akan, günün anısına Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Filizkan’a hediye takdiminde bulundu. Daha sonra konuşan yapan Cemiyet Başkanı Filizkan, basın sektörünün zor bir dönemden geçtiğini dile getirdi. Gazete giderlerinin arttığına dikkat çeken Filizkan, çıkarılması gündemde olan internet yasasının da ağır şartlar içerdiğini aktardı. Filizkan, kahvaltı için de Başkan Akan’a teşekkür etti.

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan da gazetecilik mesleğinin önemine dikkat çekerek basın mensuplarının zor şartlar altında görevlerini yağmaya devam ettiklerini aktardı. Başkan Akan, çalışmalarını kamuoyuna duyuran basın mensuplarına teşekkür etti.

“HALK EKMEK HAYATA GEÇMELİ”

Başkan Akan, daha sonra kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Geçtiğimiz günlerde çağrısını yaptığı halk ekmek projesine değinen Akan, halkın ekonomik anlamda zor günlerden geçtiğine işaret ederek Manisa’da bir an önce halk ekmek uygulamasının hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Akan şöyle konuştu: “Daha önce gündeme getirilmedi bu konu. İlk biz gündeme getirdik. Karşılığına da gördük. Türkiye’de belirgin bir ekonomik kriz var. Hala kullanmaktan imtina etseler de sokağa çıktığınızda bunu görebiliyorsunuz. Günde 10 ekmek alan evler var. Ayda 1500 TL ekmek parası veren insanlar var. Belediyeler bu konuda hizmet etmek zorunda. Vatandaşın sıkıntısı neyse o sıkıntıya temas etmekle olur belediyecilik. Gerekli bütün teknik çalışmalarımızı yaptık. Önümüzde yerel seçim yok ama biz 4 yıldır Yunusemre teşkilatı olarak bu konuda çalışıyoruz. Manisa’nın ihtiyacı olan bir ekmek üretim tesisi var. Bunun acilen yapılması lazım. Manisa Büyükşehir Belediyesi yapmama kararında devam ederse, İYİ Parti iktidarında Manisa halk ekmek tesisine kavuşacak. Bunun sözünü verebiliriz. İki kesimi de memnun etmek gerekiyor. Birçok belediyede bu var. Ekmek 5 TL ama halk ekmekte 3 TL olacak. Çok büyük etkisi olacaktır halk için. Manisa kamuoyu olumlu olarak aldı, biz de sahipleniyoruz.”

“ALİ ZAFER İKSİR’İ DESTEKLEYECEĞİZ”

Sorulan bir soru üzerine kongre sürecine de değinen Akan, 950 ilçede ilçe kongrelerinin tamamlandığını ifade etti. Akan konuya ilişkin şunları söyledi: “60 tane ilimizde il kongrelerimiz tamamlandı.  Önümüzdeki hafta cumartesi pazar ve sonraki haftada da yapılacak olan il kongrelerimizle İYİ Parti teşkilatları olarak kongrelerimiz tamamlamış bir şekilde seçime hazır gireceğiz. Önümüzdeki hafta Manisa’da yapılacak olan İl başkanlığı seçiminde 4 tane birbirinden kıymetli arkadaşımız aday. 4 yıl boyunca Yunusemre ilçesinde beraber görev yaptığım, bayrağı önde götüren kardeşimiz Ali Zafer İksir’den yana bir desteğimiz olacak. Kendisine başarılar diliyoruz. Diğer arkadaşlarımız da bizim için kıymetli. Ben kendi meclis üyemden yana oyumu kullanacağım.”

Editör: Onur Yılmaz