2022 KPSS sınavında bir özel yayınevinin deneme sınavındaki soru ve cevap şıkları ile ÖSYM’nin hazırladığı sınavdaki soru ile cevapların aynı olduğu tespit edildi.  ÖSYM Başkanı görevden alındı, KPSS sınavına ilişkin inceleme başlatıldığı duyuruldu.

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, KPSS sınavına ilişkin açıklama yaptı. İYİ Partili Eryılmaz, “Türkiye’de yaşanan sınav skandalı bu yılla sınırlı değil. 2010 yılında KPSS sorularının hain FETÖ’cüler çalındığı ortaya çıkmıştı. Aslında çalındı değil, FETÖ’cülere verildi demek daha doğrudur. Bu iktidar, her kesimin olduğu gibi gençlerimizin de hayalleriyle oynadı. Memlekette çalınmadık hiçbir şey bırakmadılar, ‘bari çocuklarımızın emeğini çalmayın’ dedik, onu da yaptılar. FETÖ’cü ağabeylerinden öğrendikleri ahlaksız taktikleri uyguluyorlar” dedi.

“SINAV DERHAL İPTAL EDİLMELİ, TÜM SORUMLULAR İSTİFA ETMELİ”

Tüm bürokrat ve siyasi sorumluların hesap vermesi gerektiğini söyleyen İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, “ÖSYM Başkanı gece kararnamesiyle görevden alındı. Soruların ve cevapların aynı olduğu deneme sınavının görüntüleri ortada. 2022 KPSS’ye büyük bir şaibe düşmüştür, bu soruların dark web’te 1000 dolar karşılığında sızdırıldığına dair iddialar var. 2022 KPSS derhal iptal edilmelidir. Gençlerimizin daha sınav sorularına bile sahip çıkmaktan aciz bir iktidar yönetiminde yaşadığı için hicap duyuyorum. Sadece ÖSYM Başkanı değil, sınav sorularına sahip çıkamayan, gençlerimizin hayatıyla oynayan tüm sözde bürokratlar ve siyasi sorumlular da hesap vermelidir. Onurlu davranın, istifa edin. İYİ Parti 2022 KPSS skandalının peşini asla bırakmayacak” diye konuştu.

ÜCRETSİZ HUKUKİ DESTEK VERİLECEK

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz son olarak, 2022 KPSS sınavına girenlerin kendilerine başvurmaları takdirde partili avukatlarla birlikte mağdurlara ücretsiz hukuki destek vereceklerini duyurdu.

Editör: Onur Yılmaz