Kültür Sitesi Lale Salonunda düzenlenen programa İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak, İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetliler katıldı.

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, “İYİ Parti Genel Başkanımızın önderliğinde partimiz güzel programlar hazırlandı. Sivil toplum kuruluşlarımızın görüşlerini almak istiyoruz. Buraya katılan bütün sivil toplum kuruluşu temsilcilerine teşekkür ediyoruz. STK’lara bizim bir sözümüz var. Hepiniz hak ettiği kurumsal kimliğe kavuşacaksınız. Sorun çıkaran değil sorun çözen siyaset anlayışıyla hareket ediyoruz. Milletimizle el ele kol kola yürüyoruz” dedi.

Eryılmaz’ın ardından söz alan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak da Manisa’nın tarihi boyunca önemli bir şehir olduğunu, tarım ve sanayi kenti olduğunu kaydetti. Akburak, “Ancak Manisa hak ettiği yerde değil. Yaptığı milyonlarca dolarlık ihracata rağmen hak ettiği destekleri alamıyor. Tarım kenti olmasına rağmen çiftçiye, üreticiye yeteri kadar deste verilmiyor. Manisa öğrenci kenti olmasına rağmen öğrencilerin büyük çoğunluğu İzmir’de yaşıyor.” şeklinde konuştu.

Manisa’daki toplantının amacından da bahseden Akburak, “Biz Türkiye’yi sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte yönetmek istiyoruz. Onun için desteğinize ihtiyacımız var.” ifadelerini kullandı.

Akburak’ın konuşmasının ardından söz alan STK temsilcileri de görüşlerini paylaştı. Program daha sonra soru cevap şeklinde devam etti.

Editör: Zerrin Ağar