İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, partisinin kongre sürecine ilişkin önemli açıklamalar yaptı.  İYİ Parti Genel İdare Kurulu tarafından, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Seçimleri öncesi Olağan Kongre’ye gitme kararı alındı.

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, Manisa’nın 17 ilçesi ve İl Başkanlığı’nda yapılacak kongre sürecine ilişkin açıklamalar yaptı.

Başkan Eryılmaz, “Bugün itibariyle Manisa’da İYİ Parti İl ve İlçe Kongreleri sürecini başlatmış bulunuyoruz. Genel İdare Kurulumuzun 30 Eylül 2022 tarihli alınan kararla, 3 Ekim’den itibaren tüm illerde ilçe ve il seçimleri yapılacaktır. Seçimler demokrasinin temelidir, bu bağlamda biz de öncelikle parti içinde daha güçlü kadrolarla milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimine hazırlanmak için bu alınan kararının partimize, Manisamıza ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

KONGRE TARİHLERİ AÇIKLANDI

Başkan Eryılmaz, “29 Ekim ile 6 Kasım arasında önce mahalle delege seçimini yapacağız. Mahalle delege seçimleriyle ilgili İlçe Başkanlıklarımızda sandık kurulacak ve İlçe Başkanlığı seçimlerinde ilçe delegelerine aday olmak isteyenler, mahalle delegeleri seçime girecek. 25 Ekim ve 5 Aralık tarihleri arasında 17 ilçemizde İlçe Teşkilatı seçimleri olacak. Ardından 24 Aralık 2022- 29 Ocak 2023 tarihleri arasında İl Başkanlığı ve İl Yönetim Kurulu üyelikleri seçimleri yapılacak” diye konuştu.

“DEMOKRASİ ŞÖLENİ YAŞANACAK”

Eryılmaz, “Bugüne kadar İYİ Parti ailesine gönül vermiş hemşehrilerimizin her zaman dediğimiz gibi, bir İYİ Parti üyesi her koltuğu hak etmektedir. Bundan dolayı aday olmak isteyen; ister delege, ister ilçe başkanı, ister il başkanı, isterse de yönetim kurulu üyeliği, kim nereye aday olmak istiyorsa mahalle delegesi seçimlerinden başlayarak aday olabilir ve seçilebilirler. Allah kendilerine kolaylık versin.

GİK TAVSİYE KARARLARI DA ALDI

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz son olarak şu ifadeleri kullandı, “GİK’in aldığı karar ile yaklaşan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği genel seçimlerinde milletvekili aday adayı olacak partililerimizin, herhangi bir başkanlığa aday olmamaları konusunda tavsiye kararı alınmıştır. İl Başkanlığına ve İl Yönetim Kurulu’na aday olacak kişilerin İlçe Başkanlığı ve ilçe yönetimlerine aday olmaması konusunda tavsiye kararı alınmıştır. Manisa’daki İYİ Parti teşkilatları hızlı ve güçlü bir şekilde iktidara yürümede mihenk taşı olan kongre seçimlerini yapacak ve 2023 seçimlerine zımba gibi girecektir”

Editör: Zerrin Ağar