Seçimin 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılması durumunda, aday adaylıkları için kısa süre içerisinde kamudan ve parti görevlerinden istifa süreçleri de başlayacak.

AK PARTİ’DE SÜRE 30 OCAK’A KADAR

AK Parti’de Salih Hızlı’nın milletvekili aday adaylığına kesin gözüyle bakılıyor. Partiye yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre, AK Parti’de istifa sürecinin 30 Ocak’a kadar olacağı, istifaların o tarihe kadar alınacağı öğrenildi. Bu kapsamda Hızlı’nın da görevi bırakacağı şimdiden konuşulmaya başladı.

CHP VE İYİ PARTİ İL BAŞKANLARI ADAY ADAYI

CHP İl Başkanlığı görevinden aralık ayı içinde istifa eden Semih Balaban ve son kongrede il başkanlığına aday olmayan İYİ Partili Hasan Eryılmaz aday adaylıklarını resmi olarak açıklayan isimler oldu. CHP’de teşkilatlar için istifa süreci, Aralık ayı sonunda sona ermişti.

MEMURLAR DA İSTİFA SÜRECİNE GİRECEK

Partilerde durum bu şekildeyken, kamuda görevli memurlar için de istifa süreci işleyecek. Memurların istifa sürelerine ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. YSK’nın takvimi belirlemesinin ardından süreç resmiyete kavuşacak. Ancak normal şartlarda memurların, seçimden 60 gün önce görevlerinden istifa etmeleri gerekiyor.

İDDİA: ‘BELEDİYE BAŞKANLARI ÇIKMASIN’

Öte yandan, AK Parti’nin mevcut belediye başkanlarının genel seçimler için istifalarını istemediği ve yerel yöneticilerin görevlerinin başında kalmasını talep ettiği iddiaları da gündeme geldi. Ancak henüz bu konuda kesinleşen bir durum yok.

MANİSA’DA SON DURUM

10 milletvekiline sahip Manisa’da AK Parti’den 6, CHP’den 3 ve MHP’den 1 milletvekili, kenti Meclis’te temsil ediyor.KULİS

Editör: Zerrin Ağar