İYİ Parti Manisa İl Başkanlığı’nın 3. Olağan İl Kongresi, Manisa Kültür Merkezi Lale Salonu’nda gerçekleştirildi. 3 adayın yarıştığı İl Başkanlığı seçimlerinde gülen Ali Zafer İksir oldu.

Kongreye İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, CHP İl Başkanvekili Ali Kuyumcu ve yöneticileri, Gelecek Partisi İl Başkanı Nurten Onutmak ve Demokrat Parti İl Başkanı İdris Mecek, Saadet Partisi il yöneticileri, İYİ Parti İlçe Başkanları ve yönetimleri, STK temsilcileri ve İYİ Partili üyeler katıldı.

Ali Zafer İksir, Erhan Dumlu ve Tunç Önsoy’un yarıştığı seçimlerde 3 aday salona hitap etti.

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Ali Zafer İksir, Erhan Dumlu ve Tunç Önsoy kongrede kendi listeleriyle yarışan isimler oldu.  597 delegenin oy kullandığı seçimlerde 3 oy geçersiz sayıldı. Av. Ali Zafer İksir 326, Tunç Önsoy 180 ve Erhan Dumlu 88 oy aldı.  Av. Ali Zafer İksir, İYİ Parti’nin yeni İl Başkanı oldu. 

İŞTE YENİ BAŞKAN İKSİR'İN LİSTESİ

Genel merkez ile görüşen adaylar geçtiğimiz günlerde ortak listeler ile seçime gireceklerni açıklamışlardı. Ancak yaşanan son gelişmeler ışığında her aday kendi listesiyle seçime gitme kararı aldı. Kongrede rakiplerini geride bırakarak başkan olan Ali Zafer İksir'in listesinde yer alan isimler merak konusu oldu. İşte sarı liste ile kongreye giden İksir'in listeinde yer alan isimler:

Editör: Onur Yılmaz