İşte hayat yine akıp gidiyor. İşte hayat her türlü yaşanıyor.

Ne acılar, ne sıkıntılar geçiyor. Zamanla buda geçiyor. Zaman geçerken bizde yaşlanıyoruz. Yaş almak değil de uslanmak koyuyor demişti bir gün babam.

Yaş aldıkça anlıyorum bu sözün anlamını. Her adımda, her nefeste… Her yaşayışta olgunlaşmayı, uslanmayı öğretiyor hayat.

Çocukluğumdan beri sevdiğim yazıları, gazeteleri, dergileri saklarım. Geçen gün dolabımı temizlerken harika bir hayat dersi buldum ve sizlerle paylaşmak istedim.

1. Kendinizi sevin ve kabul edin

Kendinizi hem iyi hem de kötü yönlerinizle kabullenebildiğinizde birçok yanlış karardan kaçınabilirsiniz. Kendinizi sevmeyi öğrendiğiniz anda, başkalarını da kabullenebileceksiniz.

2. Ruhunuzu zenginleştirin

Neyden keyif aldığınızı ya da neye tutkulu olduğunuz bilmiyorsanız eğer, yeni şeyler denemeye başlayın hemen. Özgürlük ve ilham hissi alabildiğiniz bir şey bulana dek farklı aktiviteler deneyin.

3. Destek bulun

Problemlerinizle tek başınıza baş etmeye çalışmayın. Hayatınızın her noktasında desteklerini alabileceğiniz arkadaşlarınızın ya da akrabalarınızın olması çok önemlidir.

4. Samimi olun

Güçlüklerle karşılaştığınız zaman sahte bir gülümseme takınıp hiçbir şey olmamış gibi davranmayın. Dürüstlük, en iyi politikadır. Sorunlarınızı insanlara açık etmek, daha içten olmanızı sağlar.

5. Başkaları için değil, kendiniz için yaşayın

Unutmayın, hiçbir zaman herkesi mutlu edemeyeceksiniz. Kendinize sadık kalın, SİZİ mutlu edecek kararlar almaya başlayın. Hayatınızın ne kadar kolaylaştığını gördüğünüzde şaşıracaksınız.

6. Çok fazla ödün vermeyi bırakın

Unutmayın ki ödün vermek, karşılıklı olduğu sürece iyi bir şeydir. Başkalarının ihtiyaçlarını ve arzularını sürekli öncelik haline getiriyorsanız, kendinize şu soruyu sorun: bu ilişki sürdürmeye değer mi?

7. Daha çok seyahat edin

Paranızı gereksiz şeylere harcamaktan vazgeçin ve seyahat edin. Seyahat, insana bir tür özgürlük hissi verir, hayatın ve hayat tarzlarının ne kadar çeşitli olduğunu anlamanızı sağlar.

 8. Daha az endişelenin

Endişelenmenin hiçbir işe yaramadığını anladığınız anda, zihninizin olabilecek her şeyi kabullenebilmesini sağlarsınız. Endişelenmeyi bıraktığınızda, işlerin çok daha iyiye gittiğini göreceksiniz.

9. Karşılaştırmaktan vazgeçin

Dışarıda bir yerlerde, daima sizden daha iyi, daha akıllı, daha güzel insanlar olacak. Bunu bariz bir şey olarak kabul edin. Kendi hayatınızı başkalarınınkilerle karşılaştırmaya başladığınızda, hemen hayatınızdaki güzel şeylere odaklanın.

10. Beklentileri unutun

İnsanların istediğiniz şekilde hareket etmelerini beklemeden hayal kurabileceğinizi fark ettiğinizde, hayatınızı dolu dolu yaşayabilmeye başlayacaksınız.

11. Çalışmak için yaşayın, hayatta kalmak için yaşamayın

Hayatınız boyunca sürdürebileceğiniz bir kariyer yolu bulduğunuzda, 'çalışmak için yaşamanın' ne demek olduğunu anlayacaksınız - yani seçiminizi sevmek ve ona saygı duymanız sizi mutlu edecek...

Yeni ayla gelen haftamız mucizelerle dolu olsun…