Önceki gün Zafer Kalkınma Ajansı İzleme ve Değerlendirme Birimi uzmanı Ömer Akar tarafından gerçekleştirilen ilk izleme ziyaretinde proje ekibiyle bir araya gelinerek, proje süresince uygulanacak iş programı hazırlandı ve proje uygulama sahasında incelemeler yapıldı.
Toplantıda proje hakkında açıklamada bulunan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Özgür Yılmaz, "Yönetim Kurulumuzca, Bülent Koşmaz Hizmet Binası içerisinde Kongrelerin organize edilebileceği altyapı sorunu olmayan, modern, izole ve gerekli teknik donanıma sahip bir tesis inşa edilmesi için yürütülen çalışmalar Zafer Kalkınma Ajansı'nca açılan ilgili Mali Destek Programı ile buluşunca projemiz yaklaşık 415.000 TL hibe desteği ile hayat buldu. Kongre merkezi ile sadece bir toplantı salonu amaçlamıyoruz, bu gün ilimizde özellikle otellerde oldukça şık ve güzel salonlar mevcut ancak, biz projemiz ile sadece kongrelere odaklanmış fuayesi, çimlendirilmiş terasları ile bir kongreye katılmak için ilimize gelmiş delegeleri tamamen kongre ortamı içerine alacak yaklaşık bin 200 metrekarelik bir alan planlıyoruz" diye konuştu.

ÖNEMLİ BİR İHTİYAÇTI
Kongre merkezinin önemli bir ihtiyaç olduğunu söyleyen Yılmaz; "Yönetim Kurulumuz gerçekten de önemli bir ihtiyacı fark etti, çünkü bu gün ilimizde kongre yapılmıyor olması böyle bir potansiyelimiz olmadığını ifade edemez. Türkiye'nin 7. Büyük ihracatçı şehriyiz, göz bebeği bir organize sanayi bölgemiz var, sadece Lojistik ile ilgili Türkiye'ye mal olmuş projelerimiz var. Umuyoruz ki kongre merkezinin inşası ile, bilimsel, sınai, ticari çok çeşitli alanlarda ilimiz de ihtisas kongrelerine ev sahipliği yapabilecek" dedi

MTSO ÖRNEK OLDU

ZEKA İzleme ve Değerlendirme Birimi uzmanı Ömer Akan'da MTSO'nun sorumluluk alan bir kurum olduğunu söyleyerek çalışanları tebrik etti, Akar; "Bu gün gerçekleştirdiğimiz ilk izleme ziyaretinde şunu da ifade etmek istiyorum ajansımızın izleme uzmanlarından genel sekreterliğine imza aşamasından bu güne kadar karşılaştığımız davranışlarda, denetleyen bir kurum olmaktan çıkıp bölgenin kalkınması için taşın altına elini koyan, sorumluluk alan hatta fikir veren bir kurum yapısı oluştuğunu görüyorum, bu vesile kurumda görev yapan tüm arkadaşlara da teşekkür etmek istiyorum" dedi.

ULUSLAR ARASI DÜZEYDE OLACAK
14 ay sürecek proje çalışmalarının ardından Manisa TSO Bülent Koşmaz Hizmet Binası içerisinde inşa edilecek Kongre Merkezi ile Manisa'da bölgesel, ulusal ve uluslararası düzeydeki konferansların, bilimsel toplantıların ve benzeri kültürel aktivitelerin gerçekleştirilebileceği gerekli teknik donanıma sahip modern bir kongre tesisi Manisa'ya kazandırılmış olacak.





Editör: TE Bilişim