Yükselişin yurtdışından hammadde ithal eden sanayiciyi olumsuz etkileyeceğini kaydeden Erbil, Merkez Bankasının faiz artırımına gitmemesini de olumlu karşıladıklarını ifade etti.

Dolardaki tarihi zirve sanayicileri tedirgin etti. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil, yurtdışından hammadde ithal eden Manisa sanayicisinin bu durumdan etkileneceğini ancak ihracatçının malını değerinde satacağını dile getirdi. Adnan Erbil, "Biraz da Ortadoğu'da yaşanan sıkıntılar bunda etkili. Dibimizde bir savaş var. Musul'da ne olacağı belli değil. Dünyanın kendi içindeki sıkıntılardan kaynaklanan bir durum. Merkez Bankası'nın tutumundan iş adamı olarak memnunum. Merkez Bankası'nın doları düşürmek için faizleri yükseltmesi lazım. Faizleri yükseltirse de piyasa iyice sıkıntıya girer. Doları aşağı düşüreceğim diye faizi yükseltirseniz piyasadaki sıkıntıyı hiç çözemezsiniz. Bunun için Merkez Bankası şuanda doğru bir yol izliyor. Bu biraz ithalatçıyı etkiler ama ihracatçı açısından faydalı bir gelişme olur. İhracatçı en azından malını değerinde satar. İthalatçı açısından mal alımında sıkıntı yaşanır" diye konuştu.

Siyasetin doların yükselişinde çok etkili olmadığını savunan Erbil, "Tamamen dünyada gelişmelerle ilgili bir yükseliş. Başkanlık sistemini bir vatandaş olarak destekliyorum. Bunu Ticaret Odası Başkanı olarak değil ama bir vatandaş olarak söylüyorum" dedi.
Editör: TE Bilişim