Twitter, Whatsapp, Instagram, Facebook, Youtube çöktü mü, internette sorun mu var soruları, 13 Kasım 2022 tarihinde gündeme geldi. Sosyal medya uygulamaları ve internet sitelerine erişimin sağlanamaması ile internet hızında yavaşlık yaşanması üzerine kullanıcılar yaşadıkları problemi dile getirdi. Diğer yandan BTK ve Türk Telekom'dan açıklama geldi. BTK'dan yapılan duyuruda, Taksim’de meydana gelen patlama sonrası ülke geneli sosyal medya platformları için bant daraltma uygulaması yapıldığı belirtildi. Peki, internet neden çekmiyor, ne zaman düzelecek? İşte, o konu hakkında bilgiler.

İnternet ve Twitter, Whatsapp, Instagram, Facebook ve Youtube uygulamalarında yaşanan sorunun ardından kullanıcılar resmi açıklamalara odaklandı. Türkiye'nin önde gelen Internet sitelerine ulaşımın sağlanamaması ve birçok uygulamada sorun yaşandı. Türk Telekom'dan yapılan açıklamada, "Şirketimizden kaynaklanmayan sebeplerle sosyal medya kanallarıyla ilgili erişimde bazı problemler yaşanmaktadır." ifadeleri yer aldı. Öte yandan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Taksim'de meydana gelen patlama sonrası ortaya çıkan aykırı görüntülere ilişkin sosyal medya platformlarında bant daraltma uygulaması yapıldığını duyurdu.

Konuyla ilgili Türk Telekom'dan açıklama geldi. Yapılan açıklamada, "Şirketimizden kaynaklanmayan sebeplerle sosyal medya kanallarıyla ilgili erişimde bazı problemler yaşanmaktadır." ifadeleri yer aldı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Hürriyet'in haberine göre Taksim'de meydana gelen patlama sonrası ortaya çıkan aykırı görüntülere ilişkin sosyal medya platformlarında bant daraltma uygulaması yapıldığını duyurdu.

Edinilen bilgiye göre, Taksim’de meydana gelen patlama sonrası ortaya çıkan basın etiğine aykırı görüntüler ve terör içerikleri için ilgili birimlerin talebi üzerine Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), tarafından ülke geneli sosyal medya platformları için bant daraltma uygulaması yapıldı.

Konuyla ilgili henüz güncel bir açıklama yapılmadı. Bazı kullanıcılar zaman zaman internet bağlantısı, hesap güvenliği ya da bölgesel sorunlar nedeniyle uygulamaya erişimde sorunlar yaşayabiliyor. Popüler sosyal medya platformu Twitter'da raporlamalar çerçevesinde kullanıcılar hesaplara girişte sorunlar yaşıyor. Facebook'ta diğer uygulamalarda olduğu gibi sorun yaşanıyor. Uygulama, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), açıklamasına istinaden düzeldiği zaman haberlerimizde yer vereceğiz.

Editör: Onur Yılmaz