‘’İzmir Çiğli'de okul servis aracında unutulduğu iddia edilen 3 yaşındaki Alperen Sakin kaldırıldığı hastanede müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. 2 kişi gözaltına alındı’’.

Bu haberi izlerken o minik Alperen’in fotoğraflarına bakarken kanım dondu resmen. Bu nasıl bir ihmal, aklım mantığım almıyor. İçim acıdı bir anne olarak o anne babanın yaşadıklarını düşündükçe…

Rabbim sabırlar versin.

Biz ne masum, ne samimi insanlardık yıllar önce hangi ara İNSANLIĞIMIZI yitirdik. 3 yaşında bir bebek daha kendini ifade edemez, koruyamaz. Bu kreşin servis hostesi, servis şöförü, öğretmeni ne iş yapar ? siz o çocuklara sahip çıkmak, bakmak için para alıyorsunuz sizin işiniz bu zaten !

Öğrencisine sahip çıkamayan, ölümüne sebep olanlar vicdanlarınız nasıl ? Gelecek çocukların, toplumda hepimiz çocuklara sahip çıkalım bu ihmaller zincirine engel olalım artık. Bir an için İNSAN olalım, İNSAN olduğumuzu hatırlayalım yeter.

Ve lütfen her konu önemli ama özellikle konu çocuklarsa eğitimli, duyarlı, vicdanlı kişilere görev verin. Bazen diplomalar İNSAN yapmaya yetmiyor o yüzden İNSAN olalım yeter !!!

Çocukların ölmediği, mutlu olduğu, güven içinde okudukları güzel günlere ulaşmak dileğiyle…

Sevgi ile kalınız…