İngiltere, 45 günlük Liz Truss hükümetinden sonra yeni liderini belirledi.

Milletvekilleri arasında yeterli desteği bulamayan Penny Mordaunt, adaylıktan çekildi.

Böylece Muhafazakar Parti'de düzenlenen liderlik yarışının kazananı Rishi Sunak oldu.

İNGİLTERE'NİN YENİ LİDERİ

Eski Maliye Bakanı Sunak, bundan sonra ülkenin yeni Başbakanı olarak görev yapacak.

Sunak, eski Başbakan Boris Johnson ile bir görüşme gerçekleştirmişti. Johnson, bu görüşme sonrası liderlik yarışına katılmayacağını duyurmuştu.

ÜLKENİN EN GENÇ BAŞBAKANI, SERVETİYLE DİKKAT ÇEKİYOR

730 milyon sterlin tutarında bir servetin sahibi olduğu konuşulan Sunak, İngiltere'nin Hint kökenli ilk başbakanı olarak tarihe geçti.

Hindustan Times, "Rishi Sunak, 42 yaşında modern tarihin en genç Birleşik Krallık başbakanı oldu." ayrıntısına vurgu yaptı.

PARTİSİNİN VEKİLLERİNE SESLENECEK

Guardian'ın haberine göre, Başbakan Sunak, Muhafazakar Parti milletvekillerine hitap edecek, ancak bu konuşma kapalı kapılar ardında gerçekleştirilecek.

Bu arada Mordaunt, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Meslektaşların, bugün kesinliğe ihtiyacımız olduğunu hissettikleri açıktır. Sonuç olarak, bir sonraki Başbakanımızı seçtik." dedi.

MORDAUNT: RİSHİ'YE DESTEĞİM TAM                                     

Mordaunt, "Bu karar tarihi ve partimizin çeşitliliğini ve yeteneğini bir kez daha gösteriyor. Rishi'ye desteğim tam." ifadelerini kullandı.

1922 Komitesi Başkanı Sir Graham Brady, sadece "bir geçerli adaylık" başvurusu aldığını ve bunun da Sunak olduğunu duyurdu.

Brady, "Muhafazakar Parti'nin liderliğine Rishi Sunak seçildi." diye ekledi. ENSONHABER

Editör: Onur Yılmaz