Acılı anne Zeynep Kırgöz mahkeme çıkışı yaptığı açıklamada yaklaşık 7 aydır sürekli şikâyette bulunmalarına rağmen bugün kızının bu durumda olduğunu söyledi; “Adliye kapısı nedir, karakol kapısı nedir bilmem. Polise nasıl ifade verilir onu da bilmem. Ama defalarca gittim, 6 ay 7 aydan beri mücadele ediyorum Nerde polis, nerde devlet, nerde hâkim, nerde savcı? Benim kızım 16 günden beri yatıyor, sabah gidiyorum akşam altıya kadar 5 dakika kızımın yüzünü görmek için bekliyorum. O iki ayaklı canavar şu anda hapse girdi, orda vatandaşların ödediği vergilerle yiyip içip yatmasın, cezasını çeksin. Buraya gelirken yanında bir sürü jandarması polisi vardı, onu korumak amaçlı. Keşke 6 7 aydan beri o polisler o jandarmalar benim kızımı korusaydı, benim kızım orada yatmasaydı.”

POLİS BİZİ KORUR SANDIK

Zeynep Kırgöz açıklamalarına polisin kendilerini koruması gerektiğini ama yapmadıklarını şimdi ise kendilerinin ne yapacaklarını, nasıl mücadele edeceklerini bilmediklerini ileterek devam etti; “Polis bizi korur dedik, polise gidince polis bizi koruyor, kolluyor sandık. Kızımın başına kötü bir şey gelmeyecek sandık, ne diyeyim ki korumadılar işte... Bu adamın uzaklaştırma cezası olduğu için ihlal ettiği için telegramdan kızımı arıyor, ama sonra diyor ki yanlışlıkla parmağım değmiş ve bunu hâkim suçsuz olarak görüyor. Böyle bir şey nasıl olabilir? Her şeyin bir yolunu buluyor paçasını kurtarıyor, bizim gibiler ne yapsın? Nereye gideyim, ben bu adamla nasıl mücadele edeyim, nasıl başa çıkayım? Kızım edememiş zaten biz en son çare olarak polise gittik.”

AYAKTA DURACAK GÜCÜM KALMADI

Baba Veysel Kırgöz ise ayakta zor durduğunu söyleyerek adalet istediklerini iletti, “Adalet diyoruz, adalet, adalet adalet. Adalet yerini bulsun başka söyleyecek hiçbir şeyim yok. İnanın ayakta duracak gerçekten halim yok.”

KADIN CİNAYETLERİ POLİTİKTİR

CHP Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak duruşma çıkışı yaptığı konuşmada kadına yönelik şiddet olaylarının son bulması için mücadele etmeye devam edeceklerine vurgu yaptı; yardımlaşma ve dayanışma duygusuyla hilal kardeşimizi yalnız bırakmamak adına buradayız. Kardeşimizin 6 Eylül günü bir cani tarafından canına kastedildi. Fakat Hilalin de ailesinin de birden çok bu cani hakkında şikâyeti vardı ne yazık ki devlet duymadı görmedi konuşmadı biz donuna kadar mücadele edeceğiz. Bu olaylarla İstanbul Sözleşmesi’nin önemi daha çok ortaya çıkıyor. Şunu söyleyelim, kadın cinayetleri politiktir. Hiçbir kadının kanı bu topraklara akmayana dek, erkek şiddeti son bulana dek mücadelemizi sürdüreceğiz.”

ADALET SAĞLANANA KADAR MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal ise acılı ailenin yanlarında olacaklarını ve mücadeleyi sürdüreceklerini iletti; ”Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Kadın Kolları Genel Başkanımız Aylin Nazlıaka önderliğinde Yaşam Hak Projemizi yaklaşık 3 yıldır sürdürüyoruz. Bu süreçte tüm ailelerimizin yanında olduğumuz gibi Kırgöz ailesinin de yanında olmaya devam edeceğiz. Adalet yerine gelene kadar mücadelemiz devam edecek.”

AİLEMİZİN HAKLI MÜCADELESİNDE YANINDAYIZ

Kadın Kolları MYK Üyesi Nurşen Balcı ise yaptığı konuşmada bunun ne ilk ne de son kadına şiddet olayı olmadığına vurgu yaptı ve ailenin yanında olacaklarını iletti; “Maalesef ki bu ülkemizde yaşanan ne ilk ne de son kadına yönelik şiddet olayı. Bu şiddet olaylarının pek çoğu da üzülerek söylüyorum kadınların hayatını kaybetmesi ile ya da bu olayda da gördüğümüz gibi ağır yaralanmalar ile sonuçlanıyor. Ailemizin bu haklı mücadelesinde yanlarına olmaya devam edeceğiz.” Haber Merkezi

 

Editör: Onur Yılmaz