2016' nın son haftasındayız. 2016 ile hesaplaştınız mı? isteyip yapamadığınız şeyler varsa son hafta hadi ne duruyorsunuz. 2017 gelmeden 2016 ile hesaplaşın. Hesaplaşmak iyidir, hem sen hem karşındaki için. Herkes içindekini döker, alacak verecek kalmaz.
Kırgınlıkları, acıları, sıkıntıları ona bırakın. 2016'yı affedin önce kendiniz için. Affetmek büyüklüktür aslında bilene...
2017'yi kucaklayın. Yeni bir sayfa açın hayata...
Bazen her şey değişir, adresler değişir, sesler değişir, dostlar değişir. Yıllar geçtikçe yüzler değişir... Ama kalbindeki hep aynı kalır...
Her Aralık ayında eski yılı uğurlamaya hazırlanırken hayatımda eskiyen, üzen, acıtan ne varsa değiştirme kararı alırım.
Değişime en başta kendimden başlarım.
Yenilenmek ve değişim iyidir. Çünkü hayat bunlar üzerine kurulu…
Eskiyen ne varsa yenileniyor, miladı tükenen gidiyor, yerine yenileri geliyor. Her şey zamana ayak uyduruyor.
Bazı anlar vardır ki; değişemeyen, yenilenemeyen. Zamanın durduğu, öylece kalan, yaşanan, hissedilen her şey sanki bir film şeridi gibi olan. Bazen hüzünlü, bazen mutlu ama daima hatırlanan…
Zaman ve anlar su gibi akı gidiyor. Ve hayat anlardan ibaret.
İşte her Aralık ayında 1 yılın, 365 günün hesabını yaparken anlarda takılırım ben. Ne güzeldir o duyguları yaşamak, hatta yaşatmak…
Ufak bir tebessüm, bir nefes huzur, bir ömre bedel…
Bazı anlarda buruk, hayal kırıklıklarıyla dolu hatırlayınca pişmanlık sarar bedeni… Ama her şeye rağmen hayal kırıklıklarını aldın mı kucağına? Şefkatini birde pişmanlıklarına gösterdin mi? Seni sen yaptıkları için hatalarına teşekkür ettin mi?
Değişime gardrobumdan başlarım. Eskiyen kıyafetlerden başlarım mesela… Her birinin ayrı bir anısı var. Kıyafetleri değiştiriyorsun ama anıların sana kalıyor. Maddi olan her şeyi değiştiriyorsun bu hayatta ama parayla satın alınamayan değerler her şeyden önemli.
Bunların en başında sağlık ve anlar var.
Anların kıymetini bilirsen; huzur ve mutlulukta senledir. Mutluluk küçük şeylerle başlar. Sen değerini bilirsen büyürler.
Her Aralık ayında, her yıl kendim için yeni kararlar alayım, kendim için bir şeyler yapayım diyorum. Ya da en azından değiştiremediğim huylarımı değiştireyim. En başta değişebilmek önemli.
Hani çok kınadığınız insanlar vardır ya sevmediğiniz mesela… onların yerine koyun kendinizi, bir an onlar gibi düşünün empati yapın ne yaşadı da bu hale geldi ya da ne yaşattı da bu kadar acınacak halde.
Herkes kendi yaşadığını biliyor bu hayatta…
Herkesin seni gördüğü ve görmek istediği kadarsın aslında…
Ne yaşatırsan onu yaşayacaksın diye boşuna dememişler.
Bazı anlar var ki; bende değişemiyorum, hayat beni de değiştiremiyor. Değişmiyorum çünkü…
O anlar çok değerli… O anlarda kalmak, yıllar sonra bile onu hissetmek çok değerli.
Anlarda değil ama hayatın akışında değişmek çok önemli.
Hayatın içinde iyi insan olabilmek bütün mesele.
Bazı anlarda ufak bir tebessüm bile çok şey katar hayata.
Aralık ayında buz gibi hava kabulümde soğuk insana hala katlanamıyorum.
Bazı anlar var hayata anlam katan, yüzünü güldüren, yaşama bağlayan…
2017 de hatırladığınızda yüzünüzü güldüren, huzur veren ‘'Bazı Anlar''ınız çok olsun. 2017 Dünyaya,Ülkemize,barış, sevgi ve umutlarla gelsin.
Sevgi ile kalın