Nasipten ötesi yok bu hayatta. Kul kurar kader gülermiş derler; sen hayallerini gerçekleştirmeye çalışırken bir bakmışsın hiç ummadığın bir anda hayat sana bambaşka bir sürpriz hazırlamış.

Hayat bize sunulmuş en güzel armağan.

Yeter ki sen bu armağanın kıymetini bil. Sana verilen süresi belli olan zamanı kaliteli değerini bilerek yaşa…

Herşey nasip bu hayatta…

Çocukluğumdan beri yarım kalan şeyleri, işleri, artık yemekleri hiç sevemedim. Rahmetli ananem Elver hanım, örgü örmeyi öğrettiği yaşlarda daha çok küçüktüm o zamanlarda bir karış banyo lifini bile tüm gece uyumaz mutlaka bitirir öyle uyurdum.

Bünye bu işte yarım bırakmayı, yarım kalmayı sevmiyor alışamadı.

Hayatımda hep böyle, neye başlarsam bitiriyorum, bitiremeyeceğim bir işse başlamıyorum.

Her şey nasip bu hayatta çünkü, sen bitir nasibinde ne varsa o gelir en güzeliyle…

Yarım bırakmamalı hiç bir şeyi… Yarım kalana da yazık, vebali kalır.  Sende yarım kalırsın farkında olmadan onda kalır aklın, duyguların… Yeni gelen her şeyde onu ararsın.

Ve sen yarımı tamamlamaya çalışırken geride bir sürü yarım hayatlar bırakırsın.  Yapma ! Yarım bırakma.

Sonunu görüyorsan, bitirmeye cesaretin varsa başlayacaksın, yoksa yarım bırakmayacaksın, bitir ya da hiç başlama bu hayatta hiçbir şeye…

Hayatta yarım bırakmayı birde artık kalan yemeği sevemedim bir türlü. Başkasının artıklarını yiyemedim ben çocukluğumdan beri.

O artıklar büyür, boğazında kalır, vebal kalır, göz kalır. Başkalarının altın tabaklarında sunulan lezzetli sofra artıklarını yiyeceğine kendi ekmeğini böl, domates peynirle ye ama huzurla uyu.

Velhasıl; sen kimseyi yarım bırakma, kimsenin artıklarını da üzerine alma. Sonrasında nasip de, hayatın sana getireceği sürprizleri bekle…

***

Türk Ulusu, 30 Ağustos Büyük Zaferi ile, insanlığa, insanca yaşamanın ancak özgür, bağımsız ve egemen bir ulus olmakla gerçekleşebileceğinin en güzel örneğini verirken, bu uğurda her türlü özveriye katlanmaya daima hazır olduğunu da göstermiştir.

Onurla, kıvançla yıl dönümünü kutladığımız bu zaferin kazanılmasında en önemli etken Türk Ulusu’nun kendisine olan güveni ve inancıdır.

Ay yıldızlı bayrağımızı özgürce dalgalandıran, bu bayrağın altında özgürce yaşamamıza sebep olan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizden Allah razı olsun, mekanları cennet, ruhları şâd olsun. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.

***

Dostluğu, sevgiyi ve geleceği… Aşımızı, ekmeğimizi, soframızı… Hüznümüzü, acımızı, yalnızlığımızı paylaştığımız; birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissedeceğimiz mübarek Kurban Bayramınızı tebrik eder, mutluluklar dilerim. Her günümüz bayram tadında geçsin.

Sevgi ile kalınız…