Demokrasimizin zor günler geçirdiği dönemde Genelkurmay Başkanlığı yapan emekli Orgeneral Hilmi Özkök Paşa Manisa'ya gelerek Vali Erdoğan Bektaş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ü makamlarında ziyarette bulundu. Hilmi Özkök Paşa Manisa'nın Turgutlu ilçesinde doğmuş hemşerimizdir. Başarılı bir Genelkurmay Başkanımızdır. Demokrasimizi sekteye uğratmak ve askeri darbe yapmak isteyen meslektaşları karşısında dik durmuştur. AK Parti iktidarı, sancılı günlerinde Hilmi Özkök gibi bir Genelkurmay Başkanı ile çalıştığı için çok şanslıydı. Geçmişte rahmetli Süleyman Demirel'in, Mesut Yılmaz'ın ve Tansu Çiller'in ülkeyi yönetirken askeri kanatla nelerle karşılaştıklarını yaşamış bir gazeteciyim. Bugünlerde böyle sorunlarla uğraşmayan bir yönetim biçimi var. Demokrasi ile yönetim en iyi yönetimdir. İyisi, kötüsü olmaz. Sandık her şeyin çözümünü milletin oyları ile belirliyor. Bunun kıymetini bilelim.
BAŞKAN ERGÜN'ÜN ÇALIŞMALARINI BEĞENDİ
Hilmi Özkök Paşamla görevi başında ve sonrasında mesleğim gereği görüşmelerim oldu. En son Alaçatı Pazarı'nda dolaşırken görmüş, hal hatırını sormuştum. Memleketini ve çocukluk arkadaşlarını unutmayan dost canlısıdır. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ü ziyaretinde yapılan hizmetleri beğendiğini ifade etmiş. Ergün de Paşama yaptığı ve yapacağı hizmetler hakkında bilgiler vermiş. Demek ki Ergün'ün hizmetleri Hilmi Özkök Paşa'nın oturduğu sitede bile konuşuluyorsa, Manisa için önemli ve gurur verici. Bir de üç belediye birbirleri ile kucaklaşsa, hizmet yarışı daha da hızlanacak, Manisa kentinde yaşayanlar da daha mutlu bir hayat sürdürecek.
Özkök Paşam, ilk olarak gerçekleştirdiği Vali Erdoğan Bektaş'ı ziyaretinde de "Sayın Valimiz göreve başlayalı 14 ay oldu. Daha önce gelmeyi çok arzu ettim. Amacım sadece bir nezaket ziyareti. Böylece memleketimin de bir havasını almış oldum" diyerek, kendisine yöneltilen gündemle ilgili farklı sorulara noktayı koydu. Vali Bektaş da, "Hilmi Özkök, biliyorsunuz ülkemizin sıkıntılı bir zamanında çok kayda değer bir Genelkurmay Başkanlığı yaptı. Ülkemize çok ciddi hizmetleri olmuş bir hemşerimiz" diyerek, ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Özkök Paşam, bu ziyaretlerinin ardından memleketi Manisa'dan güzel duygularla ayrıldı.
SPİLİMİZ ŞENLENECEK
Dün Manisa'da 48 derece sıcaklıkla karşı karşıya kaldık. Bu sıcaklar on gün daha sürecekmiş. İşimiz zor. Ancak bağlarda tatlanmayı bekleyen üzüm salkımlarının da buna ihtiyacı olduğunu unutmayalım. Dün gazetede okudum. Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Spil Dağı Milli Parkı'nda yaptırdığı 42 adet bungalov tipi evin hizmete hazır halde olduğunu öğrendim. Bu evlerin 39'unu Şehzadeler Belediyesi işletecek. Başkan Ömer Faruk Çelik de incelemelerde bulunmuş. Fiyatları da belli olmuş. Bir artı birler günlüğü 120 lira, iki artı birler ise 150 liradan kiraya verilecek.
Spil Dağı sıcaklarda nefes alınacak bir yer. Burada alt yapı çalışmaları yapıldı. İki otel ve çeşitli spor kompleksleri ihale edildi. Teleferik de yapılacak. Teleferiğin bugün yarın çalışmalarına da başlanacak. 40 yıl önce rahmetli Vali Vefik Kitapçıgil ve Belediye Başkanı Ertuğrul Dayıoğlu tarafından Spil Dağı'nın değeri anlaşılmış, o zaman da Orman Bölge Müdürlüğü tarafından binalar yapılmıştı. 1985 yılında, yılbaşı gecesini karlar altında, Japonya'dan gelen gazeteci dostlarımla geçirdiğimi hatırlıyorum. Spil'e verilen bu önemden ve bugünlerde turizme kavuşturulması çalışmalarının hızlanmasından memnunluk duyuyorum. Başta İzmir olmak üzere Spil'e akın edileceği düşüncesindeyim.
Hayırlı olsun.