HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, adaylık konusunda desteklemeyecekleri tek ismin Mansur Yavaş olduğunu dile getirdi. Beştaş, "Bizim için denklemde yok. Ürkek, tutum alamayan ve taraf olarak gördüğümüz biri" ifadelerini kullandı.

Türkiye gerçekleşmesine artık aylar kalan 2023 seçimlerine kilitlenirken, bir yandan da 6'lı masanın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısına çıkaracağı aday kafalarda soru işareti olarak kalmaya devam ediyor. Son olarak 10. kez Gelecek Partisi'nin ev sahipliğinde toplanan ve bu buluşmada ilk kez adaylık konusunu ele aldığı konuşulan 6'lı masa, Parlamenter sisteme geçiş süreci yol haritasını 30 Ocak'ta kamuoyuyla paylaşılacak.

HDP'DEN ADAYLIK ÇIKIŞI

Bir yandan da HDP'nin adaylık konusunda vereceği destek de merak konusu. Radyo Sputnik canlı yayınında Enver Aysever'e konuşan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, yaklaşan seçimlerde 6'lı masanın belirleyeceğini aday konusunda dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

"KARŞI ÇIKTIĞIMIZ TEK İSİM MANSUR YAVAŞ"

Beştaş, "Bugüne kadar karşı çıktığımız tek isim oldu o da Mansur Yavaş. Onun adaylığına asla HDP seçmeni sıcak bakmaz" ifadelerini kullandı.

"BİZİM İÇİN DENKLEMDE YOK"

Sözlerini sürdüren Beştaş, "Bizim için denklemde yok. İnşallah kavramını resmi açıklamayla yalanlayan bir insandan herkesi temsil eden bir Cumhurbaşkanı olmaz diye düşünüyoruz. Bir vatandaş 'inşallah Demirtaş hapisten çıkar' demişti. Ona 'İnşallah' diye yanıt verdiği söylendi. Ertesi gün belediyeden 'Böyle bir cümlem olmadı' diye açıklama geldi. Bu kadar ürkek, tutum alamayan ve taraf olarak gördüğümüz biri. Ayrıntıları kişiler üzerinden tartışmak istemiyorum, tek bir görüşü onun üzerinden tartıştığımız için söyledim" dedi. SONDAKİKA

Editör: Zerrin Ağar