İnsan,  deniz misali… Her bir dalga ayrı bir duyguyu barındırıyor. İnsanın ruhunu tüm saydamlığıyla kat kat çarşaf gibi seriyor. Deniz,  bazen tıpkı sabah güneşinin ilk ışıklarının vurduğu an gibi dingin… Kimi zaman en şiddetli fırtınalara taş çıkartırcasına doludizgin… İnsan da tıpkı denizin dalgaları gibi hayatının kıyısına döker tüm acılarını, kırıklıklarını… Sonra, yüreğinin derinliklerine götürmek üzere tekrar onları alır içine. Bütünleşir her biriyle. Peki her iki durumda da deniz görkeminden bir şey kaybeder mi? 

Yaşamımızda birçok duyguyu misafir ederiz. Bazıları sadece belirli bir zaman diliminde kalırken bazısının izi hiç geçmez. Kimisinin tesiri hep kalsın isterken, kimisini hatırlamak dahi istemeyiz. Ne var ki duygular, paketleri özenle hazırlanmış armağanlardır. Her paket açılmak için vaktini bekler. Ve açılan, istisnasız içinde bir mesaj gizler. Tabi mesaj üzerinde yazmaz. Maharet de o mesajı bulabilmektir.

Bu mesajlar tüm insanlığa verilmişken bazılarımız paketi açmayı dahi ret eder. İnsan, koşulsuzca güler de niye ağlamak isteyince kendini tutar? Öfkesini haykırır da niye korkusunu gizlemeye çalışır? Zannımca sosyal hayatta hiç dile değmeden konulan tabular mevcut. Kabul görülen duygular ve görülmeyen duygular olarak bir sınıflandırma olduğunu düşünüyorum. Hatta bazı tabular var ki hissettiğini, cinsiyetine göre göstermek hakkın oluyor. Erkeklere korkmayı, ağlamayı esirgeyen bu dilsiz kurallar; kadınların da kahkahalarının, mutluluklarının bir ölçüsü olduğunu savunuyor.

 Neticesinde hepimiz kendi denizini idame ettirmeye çalışıyoruz. Ben diyorum ki: Dalgaları kontrol etmekten vazgeçelim. Bırakalım aksın bildiği yere doğru, hissettiği yöne doğru. Bakın o zaman nasıl da rüzgarın tavrı yumuşuyor. Deniz nasıl ki bir devinim halindeyse hayatlarımız da bir o kadar yenilenme halinde. Evrenin düzeni bu şekilde işliyor. Bir düşünün! Şuan bu yazıyı okurken bile kaç duyguyu içinizde barındırıyorsunuz? Ya da hangilerine direniyorsunuz? Yaşamınızda kapınızı çalan tüm duygulara kapınızı açmalısınız. Hayat hissettiğiniz kadardır. Mesajları tam vaktinde okuyabilmeniz dileğiyle… Hoşça kalın…