Yine bir 19 Eylül, Günaydın 19 Eylül. İyi ki bu dünyadayım. Ve bu hayat benim. Hayat bize verilmiş bir fırsat, bu fırsatı mutlu ya da mutsuz, güzel ya da çirkin yaşamak bizim elimizde.

        Bu 19 Eylül de kendi pastamı kendim yapmaya karar verdim. Sizlere harika, nefis bir pasta tarifi vereceğim. Pastanın lezzeti sizin elinizde… adı ‘’Hayat Pastası’’.

      Önce pastanın keki için, 3 yumurta. Yumurta önemli, az koyarsan kabarmaz. Çok koyarsan kek kalıbından taşar. Hem şekli bozulur. Hem de fırına taşar yanık yanık kokar mutfak. Hayatta da her şeyi tam kıvamında gerektiği kadar yapacaksın.

1 bardak şeker, tatlı benim mutluluk kaynağım. Çoğunuzda öyle eminim. Ama kekin içinde şekeri bile fazla koyunca yenilmiyor. Az koysan tatsız tuzsuz oluyor. E bu hayatta tatsız tuzsuz çekilmiyor. Şekeri de mutluluğu da dozunda yaşamak lazım vesselam.

Ben keklerime tam yağ koymam yarım bardak yağ üzerine su koyarım. Tam yağı aldım bardağa dökerken elimden düştü hem bardak kırıldı hem elim kesildi. Canım yandı. İşte böyledir hayat. Heyecanla başladığın mutlu olduğun bir anda acıtır canını. Kanayan parmağına kendin pansuman yapar, yoluna devam edersin. Kaldığımız yerden devam edelim. Bir bardağa yarım su, yarım yağ koyuyoruz. Fazla yağlı pastalar gerçeği gizler bazen. Yağlanmış çıkar ilişkilerine dönüşmemeli bizim Hayat pastamız.

1 paket vanilya, mis gibi kokmalı pasta. Vanilya bana aşkı hatırlatır. Hayatta aşkla güzel, pastamı ve yaptığım her işi aşkla yapıyorum. Kabartma tozuna geldi sıra. Bir paket yeterli.Fazla koyarsak kendisini aşar, tıpkı bazen kendimizi yanlış ifade ettiğimiz gibi çok kabarır ve karşımızdakini korkutur. Oysa ki, insan bazen vermeli, almak için. Bir yürek vermeli, önce bir gönül. Bazen taviz vermeli prensiplerinden. Birazda cesur olmalı adım atmak için.

Tüm malzemeleri koydum. En önemli iş malzemeleri birbirine karıştırmak. Hayat pastasının içinde sevgi, aşk, umut, mutluluk, sağlık olmalı. Hele umut her şeyden önemli. Umudum hiç bitmez benim. Çünkü umut bitince hayat biter. Olmayınca umudu kaybetmek yok. Olmayandır beni bugüne getiren bilirim. Kıymeti olmayana kıymet yüklersen kendini kıymetli bulur. Herkese ederi kadar değer vermeyi öğrendim bu hayatta…

Tam kekimi çırptım. Kalıbımı yağladım. 19 Eylül telefonları çalmaya başladı. Sağolsun dostlar arıyor. Fedakarlığın,sevmenin maddesi miktari değil, düşünebilmek karşındakine sevgini ve zamanını ayırmak önemli. Ve durmak yok telefonu kapatıp keke dönmem lazım. Sen dursanda dünya dönüyor. Bu hayatta en önemli şey zaman. Durursan hayatı kaybedersin, avucunda senin sandığın hayatın bile kayar ellerinden… keki fırına koydum, kokular evi sararken kremayı yapmaya başladım. Kremada kıvam önemlidir. Ne fazla sulu, ne de fazla sert olmayacak. Fazla sıvı krema pastada kalmaz akar gider. Tıpkı aşkta kararsız, gözü hep dışarda arayış içinde olan kişiler gibi onlarda demir atamaz hiç bir kalbe. Sevgiden aşktan acı çekenler, alışmaya, bağlanmaya ya da ayrılmaya korkanlar pastadaki sert krema gibidir pastaya süremezsiniz bile. Dokunmadan karşıdan bakar onlar hayatları boyunca her şeye ve hayat pastasının tadına varamadan pastaları biter. Kremayı sürdükten sonra, bonibonlar ve süslemelere başladım. Benim için yaşlanmak yok. Çünkü ruhun yaşı yok. Hep erteliyorum yaşlanmayı bana göre yaş alıyor bilgeleşiyoruz.

İçimdeki kızı büyütmedim ben. Özenle büyütmüyorum onu. Bazen birlikte evcilik oynuyor, bazen de oturup ağlıyoruz, iki sırdaş gibi birbirimize aşklarımızı anlatıyor, çiğdem çitliyoruz.

O hep mutlu ufak şeylerle mutlu olmayı öğrendiği günden beri hayat pastasının tadına varıyor hep. O yüzden ruhum hep genç. Bu nedenle hala bir genç kız gibi şaşırır, acı çeker, aşık olur, kahkaha atar ve hayaller kurarım.

Sen bir güneşsin yörüngende olan dünya da binlerce dostun ve düşmanın var. Her koşulda güzelsin ve etraf senin sayende güzelleşip aydınlanıyor. Ve derin bir nefes çek ve kendi değerinin farkına var. Sen olmazsan, kimse yok bu dünyada anla ve yaşa olabildiğince.

Sevgili dostlar, Hayat Pastam hazır. Herkese yetecek kadar sevgi her dilimde ayrı emek var. Paylaşmayı bilirsek herkese yetecek kadar pasta var bu hayatta.

Ve bugüne kadar başkaları için yaşadığım hayatın bir dilimini de kendim için ayırdım.

        Sevgi ile kalınız…