Uçağın rötar yapması nedeniyle havalimanı personeli Tuğçe Selvi’ye (24) yönelik sözleri ile gündeme gelen Fatma Funda Esenç hakkında 9 ay 15 günden 3 yıl 4 aya hapis istemi ile dava açıldı.

Bodrum’a gideceği uçağın rötar yapması nedeniyle havalimanı personeli Tuğçe Selvi’ye (24) yönelik sözleri ile gündeme gelen Fatma Funda Esenç hakkında 9 ay 15 günden 3 yıl 4 aya hapis istemi ile dava açıldı. Esenç, “Kişinin şeref ve saygınlığına saldırarak hakaret” ile “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçlarını işlemekle suçlanıyor. Davanın ilk duruşması Ekim ayında.

Gaziosmanpaşa Asliye Ceza Mahkemesi’ne sunulan iddianameye göre olay geçen 25 Nisan’da yaşandı. Fatma Funda Esenç, Bodrum uçağına binmek üzere İstanbul Havalimanı’na geldi. Uçağın bir saat kadar rötar yapması nedeni ile Esenç ile Çelebi Yer Hizmetleri AŞ çalışanı Tuğçe Selvi arasında tartışma yaşandı.

Hürriyet’ten Dinçer Gökçe’nin haberine göre; Esenç’in, Selvi’ye yönelik sözleri tartışmalara neden olurken konu yargıya taşındı. Şikâyetçi olduğunu belirten Selvi, yaşanan olaya ilişkin verdiği ifadede şunları söyledi:

“Uçağın kalkış saati ile ilgili bilgi vermek üzere yolcuların yanına gittim. Şüpheli bana yönelik ‘Etek giymekle bu işler olmuyor. Uçağa gittiğinde ne yaptığın belli değil. Hala orada, hiçbir şey olmamış gibi bekliyorsunuz. Sizin kazandığınız para haram para. Bunların hepsi çoluğunuzdan çocuğunuzdan çıksın. Koca k…ı büyüteceğine birazcık aklını çalıştır. Bir saat bekledim burada düzgün konuşmayacağım.”

Selvi ifadesinin devamında Esenç’in kendisine “Hop-hop temas yok, ben Çingenelerle temas etmiyorum. Sokak süprüntüsü” dediğini anlattı.