Bakanlık, hastane randevularına gitmeyenlere iptal etmedikleri takdirde yaptırım uygulayacak. Gitmeyeceği randevuyu iptal etmeyen kişiler 15 gün boyunca aynı bölümden randevu alamayacak.

Sağlık Bakanlığı devlet hastanelerinde yaşanan yoğunluğun önüne geçmek için harekete geçti. Bakanlık artık randevusunu iptal etmeyenler için yaptırım uygulanacak. Aldığı randevuya gitmeyen hastalar, 15 gün boyunca aynı branştan randevu oluşturamayacak. Bu yaptırımla karşılaşmamak için hastalar randevu saatine kadar iptal işlemi yapabilecek.

Hastane randevusu alan kişilerin önüne aşağıdaki uyarı çıkmaya başladı. Uyarıda "Sayın  vatandaşımız, randevunuza gitmeme veya gitmeyeceğiniz randevunuzu iptal etmeme durumunda aynı branştan tekrar randevu almanız ancak 15 gün sonra mümkün olacaktır" ifadeleri yer alıyor.

MHRS RANDEVULARI İPTAL ETMEDEN DEĞİŞTİRİLEBİLİYOR

MHRS'den alınan randevular farklı bir gün ve saat ile değiştirilebiliyor. Bunun için yeni randevunuzu onayladıktan sonra, diğer randevunuzu iptal ederek aynı anda yeni randevu kaydınızın yapılması için uyarı ekranı çıkıyor. Onay vererek tek işlemde randevu değişikliği yapılabiliyor.

WhatsApp Image 2022-12-21 at 17.46.00

BAKAN KOCA’DAN UYARI: 2 MİLYON 866 BİN KİŞİ! BİR AÇIKLAMANIZ VAR MI?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde MHRS randevularına ilişkin açıklamalarda bulunmuş, MHRS üzerinden randevu alıp da hastanelere gitmeyenlere yönelik uyarılar yapmıştı. Ekim ayında tam 2 milyon 866 bin 7 kişinin MHRS üzerinden randevu aldığı halde muayene olmaya gitmediğini açıklayan Koca, Twitter üzerinden şu açıklamaya yer vermişti:

“Geçtiğimiz ay tam 2 milyon 866 bin 7 kişi, MHRS üzerinden randevu aldığı halde muayene olmaya gelmedi. Randevusuna gelmeyenlerin, randevu almak isteyip de beklemek zorunda kalanlara bir açıklaması olabilir mi? Gelinmeyecek randevular iptal edilmelidir. MHRS üzerinden randevu alıp gelmeyenlerin oranı önceki aylarda %30 iken, bu oran Ekim ayında %25’e indi. Randevu almak isteyip de beklemek zorunda kalanlara imkan sağlandı. Randevularda ciddi olmalıyız. Gelmeyeceği randevuyu iptal edenlere teşekkür ediyorum.”

Sağlık Bakanlığının geçmiş dönem verilerine göre;

Ekim ayında 17 milyon 99 bin 328 randevu vatandaşların hizmetine sunuldu. Bu ayda toplam 13 milyon 623 bin 42 randevu alındı, bunların 10 milyon 757 bin 35’i muayeneye dönüştü. Toplam 2 milyon 866 bin 7 kişi hastaneye gitmedi. Bu dönemde randevuya gitmeme oranı yüzde 21 olarak belirlendi.

MHRS’de geçen yıl 330 milyondan fazla, bu yılın 10 ayında ise yaklaşık 200 milyon randevu oluşturuldu.

Pandemi öncesi dönemde günlük 672 bin olan randevu yüzde 40 artışla 945 bine ulaştı.

Yıllık olarak bakıldığında, randevu alanların 4’te 1’inin hastaneye gitmediği ortaya çıktı.

Editör: Zerrin Ağar