İYİ Parti Manisa İl Başkanlığı, İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu’nu ağırladı. Manisa’da gündemi değerlendiren Dervişoğlu, üzüm fiyatlarının düşüklüğüne vurgu yaptı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin de Manisalı olduğunu hatırlatan Dervişoğlu, “Girdi maliyetleri 2-3 kat artarken üzüme yapılmış 5 kuruşluk artış Manisa halkına ve üzüm üreticisine doğrudan doğruya hakarettir. Tarım ve Orman Bakanı Manisalıdır. Ancak Manisa’nın ve üreticinin sorunlarına bakmayan bakan olarak anılacaktır. Türk milletine ve memleketi Manisa’ya hizmet etmek istiyorsa yapacağı en doğru şey istifa etmektir.” dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Manisa temasları kapsamında partisinin il başkanlığında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Dervişoğlu’nun gündeminin ana konusu ise geçtiğimiz günlerde açıklanan ancak üreticiyi tatmin etmeyen kuru üzüm fiyatları vardı. Manisalı üzüm üreticisini sorunlarına da değinen İYİ Partili Dervişoğlu, TMO’nun 2021 dönemi için açıkladığı düşük kuru üzüm fiyatı sebebiyle Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi istifa çağırdı.

“YAPACAĞI EN DOĞRU ŞEY İSTİFA ETMEKTİR”

Açıklanan kuru üzüm fiyatını üreticiye hakaret olarak değerlendiren Dervişoğlu şöyle konuştu: “Geçen yıl 12.5 TL olan 9 numara kuru üzüme bu yıl 13 TL fiyat açıklandı. Gübre, mazot, ilaç, elektrik gibi bir çok çiftçinin beli büken girdi maliyetlerinde neredeyse yüzde 100 artış oldu. Girdi maliyetleri 2-3 kat artarken üzüme yapılmış 5 kuruşluk artış Manisa halkına ve üzüm üreticisine doğrudan doğruya hakarettir. Tarım ve Orman Bakanı Manisalıdır. Ancak Manisa’nın ve üreticinin sorunlarına bakmayan bakan olarak anılacaktır. Eğer bu aşamadan sonra Türk milletine ve memleketi Manisa’ya hizmet etmek istiyorsa yapacağı en doğru şey istifa etmektir. İktidar ve o iktidarın bakanı artık durumu gözden geçirmek zorundadır. Eğer çiftçi toprağa düşürdüğü alın terinin karşılığını alamıyorsa orta yerde bir dolandırıcılık vardır. Manisa çiftçinin dolandırmasına vesile olan ne kadar yetkili varsa buradan kınıyorum. Tarihin en başarısız Tarım Bakanını istifaya davet ediyorum. MHP Grup Başkanvekili mevkidaşım Erkan Akçay, üzüm fiyatları ile alakalı olarak 16,5 TL fiyat talep etmişti. Keşke fiyat açıklandıktan sonra o da benim gibi fiyatı eleştirebilseydi. Manisa halkı ondan da bunu bekliyordu.”

AK PARTİ İKTİDARININ SONUNUN YAKIN OLDUĞUNU İDDİA ETTİ

Dervişoğlu, gerçekleştirdikleri il ziyaretlerinde esnaf ve vatandaşın kendilerine “Artık sandık önümüze gelsin” çağrısında bulunduğunu ifade ederek, AK Parti iktidarının sonunun yakın olduğunu öne sürdü. Dervişoğlu “Sahada yaptığımız ziyaretlerde vatandaş ve esnaf sandığın bir an önce önüne gelmesini bekliyor. Hükümet kanadı yeni bir seçim yasası içerisinde. Bir genel başkan yardımcısı açıklamada bulundu. Seçim yasasında ne olduğunu değil, ne olmadığını millete anlatmaya çalıştı. Seçim yasası önümüze geldiğinde milletimizin hak ve hukukunu savunmaya elbette ki devam edeceğiz. İktidara bir çağrıda bulunuyorum. İktidarlarını sürdürmek için ne yaparlarsa yapsınlar, seçim yasasında hangi değişikliklere giderlerse gitsinler bu iktidarı gitmekten kurtaramayacaklardır.” ifadelerini kullandı.

PARTİLİLERE ROZET TAKTI, ESNAFI ZİYARET ETTİ

Dervişoğlu basın açıklamasından sonra Akhisar ilçesinden partisine katılan 5 yeni üyenin parti rozetlerini takarak, ardından esnaf ziyareti yaptı.

Editör: TE Bilişim