8 kilometre kanalizasyon ve 9 kilometre içme suyu hattı döşenen mahallede terfi istasyonu ve 19 bin metrekare üstyapı işi tamamlandı. Sokak aydınlatmaları ile geceleri de ışıl ışıl olan mahallede yaşayan vatandaşlar yapılan hizmetlerden dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, 154 Mahalle Projesi ile il genelinde mahalleleri sağlıklı alt ve üstyapıyla tanıştırmaya devam ediyor. Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen proje kapsamında Şehzadeler ilçesine bağlı Güzelköy Mahallesinde de alt ve üstyapı çalışmaları tamamlandı. Çalışma kapsamında, 9 kilometrelik içme suyu hattı, 8 kilometrelik kanalizasyon hattı ile terfi istasyonu montajı yapıldı. Yaklaşık 19 bin metrekarelik kilit parke taşı döşeme çalışması hayata geçirildi. Terfi istasyonu, Kuzey doğu kanal kollektör hattı ile atıksuları, Manisa Merkez Atıksu Arıtma Tesisine iletiyor. Mahallede sokak aydınlatma çalışması yapılarak geceleri de ışıl ışıl olması sağlandı.  Bölgede yaşayan vatandaşların altyapı ve üstyapı ihtiyaçları çözüme kavuşurken, burada ikamet eden vatandaşlar ise memnuniyetlerini dile getirdi.

Mahalle muhtarı Arif Akbulut, “Mahallemiz eskiden toz çamur içindeydi. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Cengiz Ergün, hiç esirgemeden bütün emeği ile yatırım yaparak, adeta burayı cennete döndürdü. Cengiz bey mahallemizin hayatını kurtardı. Kendisine ne kadar teşekkür etsem azdır. Çok büyük emeği vardır. Hakkını asla ödeyemeyiz. 30 senelik muhtarım belediye başkanları içerisinde en fazla hizmeti Cengiz Ergün’den gördüm. Allah bin kere razı olsun. Rabbim daha yüksek mertebelerde görmeyi nasip etsin bize. Başkanımızın her zaman yanındayız. Her zaman peşindeyiz” ifadelerini kullandı.

Mahalle sakini ve muhtar azası Ahmet Kırlıoğlu, “Mahallemiz adı gibi güzel bir köydür. Sonradan kurulan bir mahalle olduğumuz için birçok hizmeti alamamıştık. Altyapı yoktu. Toz toprak çamur içindeydi. Su baskınları oluyordu. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Cengiz Ergün sayesinde mahallede güzel bir görüntü oluştu. Altyapı yapıldı, parkeler döşendi. İnsanlarımız artık çok rahat. Mahallemiz şehrimize de yakın olduğu için bu hizmetleri hak ediyordu. Daha güzel hizmetlerin geleceğinden şüphemiz yok. Cengiz Başkanımıza teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Mahalle sakini Kerim Durmuş, “Mahallemizin eski yolu ile yeni yolu arasında dağlar kadar fark var. Tozdan çamurdan geçilmiyordu yollar. Altyapımız çok kötüydü. Foseptik çukurlarımız yağmurlu havalarda taşıyordu. Cengiz Başkan sağolsun mahallemize güzel bir hizmet yaptı. Paris sokakları gibi oldu diyelim yani. Modern cihazlarla terfi istasyonları kuruldu. Çalışmalar başladığında hep takipteydim. Emek veren tüm arkadaşlar mükemmel bir çalışma yaptı. Bir telefon kadar yakınlar. Bir sıkıntımız olduğunda ekipler hemen geliyor. Yollarımız güzel oldu. Aydınlatmalar ile sokaklar güvenli hale geldi. Geçtiğimiz günlerdeki yağışlı havalarda da taşkın sorunu olmadı. Bu da çalışmanın ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’e çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Mahalle sakini İbrahim Civelek, “Mahallemiz yürüyemeyecek kadar toz çamur içindeydi. Altyapı yapıldı. Parke taşı döşendi. Şimdi rahatız. Allah Cengiz Ergün’ü başımızdan eksik etmesin. Hizmetlerden çok memnunuz. Altyapısı ile üstyapısı ile on numara bir hizmet aldık. Hizmette sınır tanımayan Cengiz Başkana çok teşekkür ediyoruz” dedi.   

Editör: Zerrin Ağar