Ahmetli Ziraat Odası Başkanı Adnan Ünsal, bölgede çalışmaları yapılan jeotermal enerji santrali nedeniyle Ahmetli nüfusunun 5 binlere düşeceğini, tarımın biteceğini açıklarken 11 Haziran cuma günü saat 16:00’da yapacağı toplantı için Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın nezdinde tüm siyasetçilere, esnaf ve üreticilere çağrıda bulundu.

Ünsal yaptığı açıklamada, “Manisamız’ın ve çevre illerin milletvekillerinin katkılarını ve desteklerini haklı davamızda bizi yalnız bırakmayacaklarını umuyoruz. Dahası Ahmetli Belediye Başkanımızın aramızda olmasını umuyoruz. Nedeni ise belediye başkanımız hem büyük bir zeytin üreticisi aynı zamanda zeytin işletmecisi Ahmet kardeşim kusura bakmasın bizi ilgilendiren her sıkıntı Ahmet Alhan’nı da ilgilendiriyor. Doksanlı yıllarda tütün ve pamuk bitince 1991 sayımında 23.500 olan nüfusumuz 15 bine düştü. Jeotermale engel olamaz isek nüfusumuz 5 binlere düşeceğini siyasetçi olarak oda biliyor. Yine bir belediye başkanımız var Çetin Akın Turgutlu belediye başkanı onunda Ahmetlimiz’de arazileri var tabi onu da bekliyoruz.” İfadelerini kullandı.

“PILIMIZI PIRTIMIZI TOPLAR GİDERİZ”

Ünsal açıklamasının devamında İzmir’de yaşayan Ahmetlililere komşu olmaya gitmek zorunda kalabileceklerini belirtti.

Ünsal, “Bakkalı, kasabı, manavı, terzisi, aşçısı, köftesi, çaycısı, berberi bunları da bekliyorum. Dahası sanayi çarşıda iş yapan sanatkarları, esnaf odası, esnaf kefalet odası, Ahmetli’deki tarıma dayalı işletmelerin temsilcileri, kooperatifler hatta müteahhitler… Diyeceksiniz ki bunların ne alakası var. Jeotermalle birlikte Ahmetli de tarıma rahmet okuruz. Yukarıda yazdığım gibi pılımızı pırtımızı toplar daha önce İzmir’e giden Ahmetli’nin iki kat nüfusuna eş Ahmetlililere komşu olmaya İzmir’e göç ederiz. Kalan 5 bin nüfus da emeklilerden oluşur. Benden size hatırlatması herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum. Bu arada Manisamız’ın tüm ilçe ziraat odalarını da bu yazımla davet etmiş oluyorum. Gelen gelmeyen serbesttir. Bugün bana yarın size... Sizin de başınıza gelince bende öyle mi vah vah tüh tüh diyerek inceden tiyimi geçerim.” şeklinde konuşmasına son verdi.

Editör: TE Bilişim