İçişleri Bakanlığı, koronavirüs önlemleri kapsamında 81 ile gönderdiği genelge ile kamu kurumlarına randevu talepleri öncesi ve bu kurumlara girişlerde zorunlu olarak HES kodu uygulaması getirdi. Genelge kapsamında Yunusemre Belediyesi’ne girişlerde 20 Ekim Salı günü itibariyle HES kodu uygulaması kullanılacak. Girişte yığılmanın yaşanmaması amacıyla getirilen uygulama ile belediye personelleri başta olmak üzere belediyeye giriş yapmak isteyen vatandaşlar, ateş ve maske kontrolünün ardından güvenlik görevlilerine gösterdikleri HES kodu ile binaya alınacak. Genelge gereği HES kodu olmayan vatandaşlar kamu binalarına giriş yapamayacak.

HES KODU NASIL ALINIR?

HES kodu 3 şekilde alınır:

Sağlık Bakanlığı’nın mobil HES uygulaması üzerinden “HES Kodu İşlemleri” bölümüne girilip “HES Kodu Oluştur” butonun tıklanır. Kod kullanım süresi seçilerek kod oluşturulur.

HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılarak 2023’e SMS olarak atılıp gelen kod kullanılır.

HES Kodu, E-Devlet internet sayfası üzerinden de alınabilir.

Editör: TE Bilişim