1926 doğumlu Muazzez AKIN 24.02.2021 Çarşamba günü Ankara’da evinde rahatsızlanarak son nefesini verdi. Cenaze namazı 25 Şubat 2021 Perşembe günü öğle namazına müteakip Manisa Hatuniye Camiinde kılınıp Manisa Kırtık Mezarlığında düzenlenen törenle eşi DP Milletvekili Merhum Av. Atıf AKIN’ın yanında defnedilecek.

Doğduğu ilçe olan Manisa/Demirci’de büyük üzüntüyle karşılanan vefat haberi sonrasında tüm sevenleri sosyal medya aracılığıyla taziye mesajları yayınladılar. Tüm Demirci’nin sevgisini kazanan Muazzez AKIN’a rahmet ailesine, tüm sevenlerine ve Demirci ilçesine başsağlığı diliyoruz.

MUAZZEZ AKIN KİMDİR

1926 doğumlu olan Muazzez Akın iki ilköğretim okulundan başka okulu bulunmayan Demirci’den dışarıya tahsil için giden ilk kız öğrencidir.1944 İzmir Kız Lisesi mezunudur. 4.Eylül1991 yılında trafik kazasında oğlu İbrahim Akın’ı kaybetti. Kazadan sonra 4 ameliyat geçirdi. Koltuk değneği ile Dünyayı dolaştı, İran, Suriye, İsrail, Filistin, İskoçya,Ürdün, İngiltere ve Amerika’ya gitti. Muazzez AKIN 60 yaşında Kur’an-ı Kerim’i; 80 yaşında bilgisayar kullanmayı öğrenmiştir. Demirci'den Ankara'ya tahsile gelen bütün gençler Muazzez teyzenin evine konuk olarak kabul ettiği evlatları olmuştur. Bu öğrencilerden oluşan sosyal medyada “Demircili Muazzez Teyze Hayranları” grubu kurulmuş yüzlerce üyesi bulunmaktadır. Yatılı okumanın nasıl bir duygu olduğunu bildiği için öğrencilerin Muazzez annesi olarak onlara destek vermiştir.87 yaşında iken,2013 yılı Mart ayında birinci baskısı yapılan kaybettiği eşine "Öteye Mektup" adlı,  anılarını yazdığı kitabı yayımlanmıştır. Bu kitaptan elde edilen geliri Atıf Akın Kütüphanesine bağışlanmaktadır. Emekli maaşıyla Demirci'deki evininin bir kısmını müze, bir kısmını ise eşinin anısına 20 bin kitaptan oluşan Atıf Akın Kütüphane’sini kurarak eğitime büyük destek vermiştir.2009 yılında, Türk Kütüphanecilik Deneği tarafından ,”Yılın Kütüphane Dostu ”ödülüne layık görülmüştür. Ömür Dediğin Programına katılmış, ulusal basında topluma örnek olan yaşamıyla her zaman yer almıştır.

Atıf AKIN 1925 yılında Demirci’de doğdu. İlkokulu Demirci’de ortaokulu Manisa’da Lise eğitimini ise İzmir Birinci Erkek Lisesi’nde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini 1946 yılında ikincilikle bitirip Manisa’da Stajyer Hakim olarak atandı.1957 genel seçimlerinde DP Manisa Milletvekili seçildi. Demirci İlçesinden seçilen ilk milletvekilidir.9 Aralık 1977 yerel seçimleri öncesi, Manisa Dilşeker Mahallesinde hemşerileri arasında konuşmasını yaparken 29 Kasım 1977’ de kalp krizi geçirerek hayata veda etti.

Editör: TE Bilişim