Manisa'nın Şehzadeler ve Yunusemre İlçelerinin sınırları içerisinde kalan toplu taşıma araçları durakları ile kaldırımlar, esnafların dükkanları içerisinde bulundurmaları gereken ürünleri dışarı çıkarmaları sonucu işgal edildi. Yayaların ulaşımlarını rahat yapabilmeleri için yapılan kaldırımlar ve otobüs duraklarının bölge esnafı tarafından işgal edilmesi sonunda vatandaşı çileden çıkardı.

Manisa'nın Şehzadeler ve Yunusemre Belediyeleri sınırları içerisinde bulunan esnaflar, yayaların rahat ve güvenli hareket etmeleri için ayrılan yolları işgal etti. Vatandaşlar bu durumdan şikayetçi olurken, esnaflar ise ?Kime şikayet ederseniz edin. Bu ürünleri buradan kaldırmıyorum' dedi. Sınırları içerisinde bulunan yaya kaldırımlarının işgal edilmesine ses çıkarmayan Şehzadeler ve Yunusemre Belediyeleri'ne bağlı zabıta ekipleri ise uzun zamandır bu konuda bir adım atmadı.
DURAKLAR İŞGAL EDİLDİ
Manisa'nın Şehzadeler İlçesi 8 Eylül Caddesi'nde bulunan toplu taşıma araçlarının yolcu indirip bindirdikleri duraklar da esnafların ürünlerini koyması sonucu işgal edildi. Aynı olay Yunusemre İlçesi Sakarya Caddesi sınırlarında da gözlemlendi. Vatandaşlar bu işgali gerçekleştirenleri kaldırım teröristleri olarak gördüklerini belirterek şu şekilde konuştu: "Ben bu yolu rahat bir şekilde kullanamayacak mıyım? Yetkililer bu durumu görmüyor mu? Herhalde uyuyorlar ya da görmezden geliyorlar. Şu yol işgaline bakın, burada insanlar rahat rahat ulaşımını sağlayacakken sıkış tepiş geçmeye çalışıyoruz. Şu durağa bakın, adamlar dükkanı dışarı taşımışlar. Durak işgal edilmiş."
KALDIRIM TERÖRÜ
Durakları kullanmak isteyen vatandaşların, durakların esnaflar tarafından işgal edilmesi sonucu yol kenarına inmek zorunda kaldığını kaydeden vatandaşlar, yol kenarına indiklerinde kaza geçirmekten korktuklarını dile getirdiler. Vatandaşlar durakları işgal eden esnafların ?kaldırım terörü' yaptıklarını söyleyerek, "Adı üstünde, durak. Ama biz burada duramıyoruz. Neden? Çünkü esnafın kaldırımları işgal etmesi yüzünden. Bu yaptıkları resmen kaldırım terörüdür. Bu yaptıklarının yanlış olduğunu söylediğimizde ise bize sert bir şekilde cevap veriyorlar. Zabıta ekiplerinin ilgisizliği sonucu da oldukça cesaretlenmişler. ?İstediğiniz yere şikayet edin' diyebilecekleri cesaretleri var. Bu durumdan rahatsızız. Bir gün yol kenarında otobüs beklerken kaza geçirmekten korkuyoruz" dedi.



EREN EKİNCİ
Editör: TE Bilişim