Haber: Eren EKİNCİ

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, geçtiğimiz günlerde Manisa T tipi Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda, ölen mahkûmun cenazesinin valilik tarafından üstlenildiği yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını dile getirdi. Vali Bektaş, "O haberi kimin yazdığını ben de merak ediyorum. Benim cenazeyi üstlenmemle ilgili yazılan yazılar gerçeği yansıtmamaktadır" dedi.

Tekelliler Mahallesi yakınlarında bulunan Manisa T Tipi Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda, borcunu ödeyemediği için verilen 2 yıl hapis cezasını çeken ve 3 aydır burada tutulan Mardinli mahkum Abdullah Akgün, geçen cumartesi günü saat 22.30 sıralarında rahatsızlandı. Ceza evine çağrılan sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen Akgün, ertesi gün koğuş arkadaşları tarafından yatağında ölü bulundu. Manisa basınında çıkan, ölen mahkumun cenazesini valiliğin üstlendiği yönündeki haberleri yalanlayan Vali Bektaş, bu konunun muhatabının başsavcılık olduğunu dile getirdi.

"GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR"
Manisa kamuoyunda geniş yankı bulan Manisa T Tipi Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndaki mahkum ölümünün ardından cenazesinin valilik tarafından kaldırıldığı yönündeki iddiaları değerlendiren Vali Bektaş, bu olayı gazetelerden öğrendiğini söyledi. Vali Bektaş, "O haberi kimin yazdığını ben de merak ediyorum. Benim cenazeyi üstlenmemle ilgili yazılan yazılar gerçeği yansıtmamaktadır. Doğrusunu söylemek gerekirse benim o cenaze konusundan haberim yoktu. Gazetelerden okudum. Cenazenin kalkmasında kim yardımcı oldu, memleketine gitmesine kim yardımcı oldu bilmiyorum. Bu işi üstlenenlere ayrıca teşekkür ederim" dedi.

"BENİM ÖYLE BİR BEYANIM OLMADI"
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, mahkûmların ya da mahkum ailelerinin sorun ve sıkıntılarını dinleyebileceğini ifade ederek cezaevlerine müdahale noktasında uygun mercinin başsavcılık olduğunun altını çizdi. Vali Bektaş kullanmadığı beyanların, kendi ağzından çıktığı gibi lanse edilmesinden duyduğu rahatsızlığı ifade ederek, "Şunu açıkça belirtmek isterim ki, benim öyle bir beyanım olmadı. O söylemleri ben söylemişim gibi lanse edilmesinden hoşlanmadım. Birileri yazmış ve başka birileri de bunun üzerine yorumlar geliştirmişler. Doğrusu bu bizim valilik olarak dışımızda kalan bir olaydır. Adliyenin dahilinde kalıyor bu durum. Bu konunun muhatabı başsavcılıktır. Biz bu olayın bizimle ilgili kısmını, yani böyle bir sıkıntı neden doğuyor onu düşünüyoruz" diye konuştu.

"HER TÜRLÜ YARDIMI YAPMAYA HAZIRIZ"
Valilik olarak sadece cezaevleri değil, şehirden uzakta kalan toplu yaşam yerlerine, öğrenci yurtlarına ve üniversiteye yönelik sıkıntıların önlenmesi noktasında gelen talepleri değerlendirip, çözüm üreteceklerini dile getiren Vali Bektaş, ellerinden gelen her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını ifade etti. Vali Bektaş, şehirden uzakta kalan yaşam alanlarına sağlık hizmetleri noktasında çalışmalar yaptıklarını dile getirerek konuşmasını şöyle sonlandırdı: "Sadece cezaevinde değil, şehirden uzaktaki toplu yaşam alanlarında, özellikle öğrenci yurtlarında ve üniversitemizde sağlık konusunda ulaşım sıkıntısı daha önceden de bize bildirildi. İlk defa Salihli'deki üniversite yurdundaki öğrenciler ile konuştuğumda öğrenciler bu sıkıntılarını ifade ettiler. Biz sağlık teşkilatımızla bu sıkıntıları çözemeye çalışıyoruz. Ama bu işin kolay olmadığını da herkes biliyor. Sağlık bakanlığının formatında böyle bir şey yok. Kurumların kendi imkanlarıyla bu işi çözmesi lazım. Üniversitemiz, bizden Muradiye Kampüsü için bir ambulans istedi biz de verdik. Dediğim gibi başkaları da taleplerde bulunursa onlara da yardımcı olmaktan mutluluk duyarız. Aynı şekilde savcılığa da, ceza evine de, yurtlarımıza da, üniversitemize de elimizden gelen her türlü yardımı yapmaya hazırız."
Editör: TE Bilişim