475. Uluslarası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında düzenlenen Mesir Kortej Yürüyüşü'nde basın mensupları ile güvenlik güçleri arasında yaşanan gerginliğe ManisaValisi Erdoğan Bektaş'tan cevap geldi. Vali Bektaş sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı mesajda bir kaç aksamanın olduğunu kabul ederek, güzel görüntülere sahne olan 475'inci Mesir Festivali'nin güzel olarak anılması için herkesten hoşgörü beklediğini dile getirdi.

475. Uluslarası Manisa Mesir Macunu Festivali çerçevesinde yapılanMesir Kortej Yürüyüşü'ndeçok sayıda güvenlik ekibinin yer alması sebebiyle gazeteciler ile güvenlik güçleri arasında gerginlik yaşandı . Güvenlik güçleri, gazetecilerin protokol üyelerini fotoğraflamasına uzun bir süre engel oldu. Gazeteciler, çok sayıdaki güvenlik güçleri nedeniyle protokol üyelerini çekebilmek için zor dakikalar yaşadı. Fotoğraf ya da görüntü alınmasına uzun bir süre izin verilmeyen bazı gazeteciler ve güvenlik güçleri arasında gerginlik ortaya çıktı. Yaşanan itişmeler sırasında Manisa Vali Yardımcısı Yakup Tat'ın güvenlik güçlerine ?Basını dışarı çıkartın' emri vermesi, tansiyonu daha da alevlendirdi. Gazeteciler "Yıllardır Mesir Festivali'ni takip ediyoruz. Başımıza daha önce böyle bir şey gelmedi. Gazeteleri hangi fotoğrafla çıkartacağız?" diyerek duruma tepki gösterdi. Belediyelerde görevli amirlerin araya girmesiyle gazetecilere 10 saniye süren fotoğraf ve görüntü çekme izni verildi.

KATILIMCILARDAN HOŞGÖRÜ BEKLEDİ
İnternet haber sitemiz www.manisakulishaber.com'un sosyal medya hesabında yayınladığımız 'Mesir Festivali'nde Koruma Krizi'başlıklı haberi değerlendirenVali Bektaş, bazı aksamaların olduğunu kabul ederek, festivale gölge düşmemesi için herkesi hoşgörülü olmaya davet etti.Mesir Festivali'ni yaşamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Bektaş, sosyal medya hesabı üzerinden, kortej yürüyüşündeki gerginliği ve genel olarak Mesir Festivali'ni değerlendirdi. İşte Vali Bektaş şu ifadeleri kullandı:

"Katılan, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Mesir coşkusunu tanıtmaktan mutluyum. Aksamalar da oldu, gülün dikeni misali. Ama hiçbiri kriz boyutuna ulaşmadı. Bunun için sayın bakanımız, değerli eşleri ve katılımcıların engin hoşgörüsünü saygıyla anıyorum."
Editör: TE Bilişim