Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, geçen yıl kuru üzümün kilosunun 5 TL'den satılmakta olduğunu belirterek şöyle konuştu: ''Bu yıl kuru üzüm fiyatları geçen yıla göre yarı yarıya, yaş üzümler geçen yıl kilosu 1.2-1.30 TL'den satılırken bu yıl yaş üzüm alımları ağır seyretmekte kilosu 0.60- 1 TL arasında satılmakta. Şaraplık üzümlerin fiyatı geçen yıl 70 krş satılırken bu yıl 20-25 krş arasında satılmakta.Oysa üzüm elde edilene kadar masraflar yüksek bu fiyatlar üzüm üreticisine zarar yazmakta. Fiyatların düşük olması nedeniyle üreticiler fiyatların artacağı umudu ile bekletiyorlar'' dedi. Sarıgöl'de eskiden 70-80 kamyon üzüm kesimi yapıldığını anlatan Ali İhsan Ülgen, ''Üzüm piyasasında bu durgunluk böyle devam ederse kesimlerin aralık ayına kadar sürmesini tahmin etmekteyiz. Tabi, hava şartları buna el verirse' 'dedi.

"ÜZÜMLER OKULLARDA KIŞLALARDA VERİLSİN"
Üzümlerin değerlendirilmesi için çareler aramak gerektiğini dile getiren Ali İhsan Ülgen, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Süt, fındık okullarda veriliyor. Üzüm de bir şifa kaynağı bu nedenle üzümlerin kurusu okullarda öğrencilere dağıtılabilir. Kışlalarda yaş üzüm verilebilir. Ülke olarak üzüm tüketimini yapmamız gerekir. Günde bir avuç üzüm yemekle üzüm alışkanlığını sağlamak gerek.''

ÜZÜMLERİ YAĞMUR ISLATTI
Bir yandan yaş üzüm satımı ile sıkıntı yaşayan üzüm üreticileri, yağan yağmurla serilerindeki kurumaya başlayan üzümlerin ıslanmasıyla sıkıntıya düştüğünü belirtti. Ülgen, bu konuda, ''Kuru üzümlerin kalitesini etkiler'' dedi.
Editör: TE Bilişim