Saruhanlı ve mahallelerinde hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sonucu badem ve meyve ağaçları çiçek açmaya başladı. İlçede nisan ayında görülmesi gereken bahar manzarasının şubat ayında yaşanması çiftçileri korkutuyor. Çevredeki papatyaların ve meyve ağaçlarının çiçek açması ile adeta yalancı bahar yaşandığını belirten Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, "Bu yıl beklenen yağışlar az oldu. Hava sıcaklıkları da mevsim normalleri üzerinde seyrediyor. Böyle olunca çevredeki papatya ve meyve ağaçları erken açtı. Şu anki manzarayı ancak nisan ayında yaşamımız gerekirken, şubat ayında yaşamaya başladık. Tek endişemiz, üzüm bağlarının da erken uyanması. Üzüm bağları erken uyanırsa don tehlikesi ile her an karşı karşıya gelebiliriz" dedi.

  Başkan Okur, yalancı bahara aldanarak çiçek açan ağaçların hepsinin aşırı soğuklardan etkilenebileceğini belirterek, “Bu sıkıntılı dönemi inşallah en az hasarla atlatırız. Eğer bağlar erkenden uyanırsa bazı ağaçlar gibi, önümüzdeki günlerde yaşanacak soğuk ve don olayları nedeniyle etkilenebilir ve verim kaybına neden olabilir" diye konuştu.

  Önümüzdeki günlerde oluşabilecek don olaylarından etkilenebilecek bağlar için TARSİM sigortasının çok önemli olduğunu söyleyen Okur, “İnşallah çiftçilerimiz TARSİM sigortalarını yaptırmışlardır” dedi.

Editör: TE Bilişim