Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Ulucami bölgesinde Şehzadeler Belediyesi işbirliğiyle ruhsatsız işyerlerine yönelik gerçekleştirilen çalışmalar ile kaldırım işgallerine yönelik gerçekleştirilen uygulamalar hakkında bilgi verdi. Başkan Ergün, Ulucami bölgesinde TOKİ tarafından hayata geçirilecek olan Ulucami ve Çevresi Millet Bahçesi Projesi’ne de değindi. Başkan Ergün projeyle ilgili olarak, “Geçtiğimiz aylarda ihaleye çıkıldı ancak iptal edildi. Yeni bir ihale hazırlığı içerisindeler. İnşallah en yakın zamanda ihale süreçleri tamamlanarak yapım aşamasına geçilecek.” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Ocak Ayı Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nda, meclis üyelerine ve Manisalılara ruhsatsız işyerleri ve işgaliyelere yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Ergün, “Yakın zamanda kaldırım işgalleri ve kaçak işyeri yapılaşmalarına yönelik bir takım çalışmalar yaptığımız hepinizin malumu. Yaya trafiğini engelleyen, haksız kazanç uğruna olası bir yangın veya hastalık durumunda ambulans ile itfaiyeye engel olabilecek ve görüntü kirliliği oluşturan tüm kaçak yapılaşmaları kaldırıyoruz. Kaldırım işgallerine de asla geçit vermiyoruz. Kimse farklı düşünmesin, farklı yerlere çekmeye çalışmasın! Biz, hemşerilerimizin rahatı ve huzuru için bu tür yapılanmalara ve yayılmalara izin veremeyiz. 2009’dan bu yana duruşumuz böyleydi, bundan sonra da böyle olacak” dedi.

ULUCAMİ VE ÇEVRESİ MİLLET BAHÇESİ PROJESİ İHALE AŞAMASINDA

Spil Dağı’na giden yolda yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Ergün, “Bildiğiniz gibi Spil Dağı Milli Parkı'na giden yolda bulunan kaldırımlarda ruhsatsız kurularak kapalı alanlar oluşturulan ve görüntü kirliliğine neden olan işletmeleri Şehzadeler Belediyemiz işbirliğiyle kaldırdık. Bu bölgede sizlere daha önce açıkladığım gibi seyir terasıyla, restoranlarıyla, yeşil alanlarıyla ve dinlenme yerleriyle çok önemli bir proje hazırlamıştık. Bu bölgede 2012 yılından itibaren büyük bir kamulaştırma çalışması yaptık ve 53 bin 900 metrekarelik alanda kamulaştırma gerçekleştirdik. Bu alan için geliştirdiğimiz ‘Ulucami ve Çevresi Millet Bahçesi’ projemiz TOKİ tarafından yapılacak. Sayın Bakanımızın Manisa ziyaretinde kendisinden talepte bulunmuştuk. Sağ olsun onlar da destek verdiler. Geçtiğimiz aylarda ihaleye çıkıldı ancak iptal edildi. Yeni bir ihale hazırlığı içerisindeler. İnşallah en yakın zamanda ihale süreçleri tamamlanarak yapım aşamasına geçilecek. Ulucami restorasyonu da Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından devam ediyor” diye konuştu.HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim