Şehit Artuğ'un cenaze Van'da düzenlenen askeri töreninden ardından uçakla Akhisar Askeri Havaalanı'na getirildi. Şehidin cenazesi buradan da karayoluyla önce Turgutlu Devlet Hastanesi'ne oradan da helallik almak için Turgutlu Cumhuriyet Mahallesi Dar Sokak Numara 13'deki baba evine helallik almak için getirildi. Şehidin cenazesi çok geç geldiği için baba evinde hocalar tarafından Kur'an'ı Kerim okundu, dualar yapıldı. Şehidin cenazesini baba evinde helallik için babası Ercan, annesi Sevcan, lise son sınıfa giden erkek kardeşi Kahraman Artuğ, evli olan kız kardeşi Zehra Bayıl ve yakınları karşıladı. Gözyaşlarına boğulan şehidin aileleri, ambulanstan güçlükle uzaklaştırıldı. Burada bekleyen binlerce vatandaş PKK terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Helallik alındıktan sonra şehidin cenazesi baba evinden vatandaşların oluşturduğu konvoy işliğinde tekbirlerle cenaze namazının kılınacağı Turgutlu merkez Pazar Camii'ne getirildi. Şehidin cenazesini burada binlerce vatandaş karşılarken, polis geniş güvenlik önlemi alındı. Şehidin tabutu yine tekbirler eşliğinde omuzlarda camiye kadar taşındı. Tabut musalla taşına kanunca, tabutun başına gelen şehidin kız kardeşi Zehra Bayıl tabuta sarılarak "Abim seni kara toprağa mı koyacaklar" diye gözyaşı döktü. Şehit ağabeyinin asker kıyafetlerini giyen şehidin kardeşi Kahraman Artuğ'un tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı dökmesi, cenaze namazına katılanların yüreklerini burktu. Şehidin tabuna sarılarak ağlayan annesi Secvan, babası Ercan, erkek kardeşi Kahraman Artuğ ve kız kardeşi Zehra Bayıl'ı görevliler güçlükle tabutun başından uzaklaştırdı.

GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI

Şehit Uzman Çavuş Tolga Artuğ'un merkez Pazar Camii'nde cenaze namazını Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan kıldırdı. Şehidin cenaze namazına Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Büyükşehir Belediye Cengiz Ergün, Manisa milletvekilleri Zeynel Balkız, Tur Yıldız Biçer, Murat Baybatur, Selçuk Öz, Genel Kurmay eski başkanların Orgeneral Hilmi Özkök, Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı. Şehit Tolga Artuğ kılınan cenaze namazının ardından Turgutlu Belediyesi eski mezarlığında bulunan şehitlikte gözyaşları arasında toprağa verildi.

'NE SU VAR NE YİYECEK BİR ŞEY'
Şehit Artuğ'un sosyal paylaşım sitesinden yazdığı bir paylaşım okuyanların adeta yüreğini parçalamıştı. Artuğ, mesajında şunları söyledi: "Kardeşim ne su var ne yiyecek bir şey var. Ne elektrik var ne internet var. Ne kantinde satılacak bir şey var. Çok zor durumdayız. Para kazanıyoruz ama çok zor şartlarda."
Editör: TE Bilişim