Şehitlerin kişisel eşyalarının görülebildiği sergide, bir çok ziyaretçi duygusal anlar yaşayarak gözyaşlarına hakim olamadı.

Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümü dolayısıyla hazırlanan ve alanında Turgutlu'da bir ilk olan serginin açılışına Kaymakam Nazmi Günlü, Belediye Başkanı Turgay Şirin, Garnizon Komutanı Per. Bnb. Ömer Haşim Olgun, Jandarma Komutanı Levent Türker, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Sezer, Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Turgutlu Şubesi Başkanı Turgut Gürkaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, MHP İlçe Başkanı Ahmet Köktopçu, askerî erkân, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit aileleri ile çok sayıda Turgutlulu katıldı.

"ŞEHİTLERİMİZİN HAKKINI ÖDEYEMEYİZ"
'Turgutlu Şehitlerini Tanıyor' adlı serginin açılışında konuşma yapan Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, şehitlerimizin haklarının ödenemeyeceğine vurgu yaparak, "Onlar imanları ile bayrağımız ve vatanımız uğruna seve seve canlarını verdiler. Ruhları şâd olsun. Bu sergi kapsamında Turgutlu'nun resmî kayıtlardan ulaşabildiğimiz tüm şehitlerinin bilgilerini ve son 19 şehidimizin eşyalarını sizlere sunuyoruz. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz" şeklinde konuştu. Ardından serginin açılışı okunan dualar eşliğinde gerçekleştirildi. Başkan Şirin ve protokol üyeleri, şehitlerimize ait özel bölümleri tek tek inceledi. Şehit aileleri ve gazilerin de yer aldığı sergi açılışı duygusal anlara sahne olurken, 7'den 70'e her yaştan Turgutlulu sergiye ilgi gösterdi.

YADİGAR EŞYALAR TANITILDI
Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümü dolayısıyla hazırlanan sergide Ertuğrul Firkateyni kazasından (1890) bu yana Turgutlu'nun resmi kayıtlarda bulunan şehitleri ile ilgili bilgiler ve 1980 sonrasında şehit olan 19 Turgutlulu Mehmetçik'in ailelerine yadigâr kalan eşyaları yer aldı. Binlerce Turgutlulu tarafından ziyaret edilen sergide, şehitlerimizden ailelerine intikal eden eşyalar arasında kıyafetleri, özel eşyaları, fotoğrafları, ailelerine ve yakınlarına yazdıkları mektuplar gibi birçok eşyaları bulunurken, Turgutlu'nun şehitleri ile ilgili olarak bu kapsamda bir etkinlik ziyaretçiler tarafından takdir toplarken, sergiyi gezenler zaman zaman duygusal anlar yaşadı.

'TARİHE GEÇECEK BİR BELGE'
Sergi çıkışında ziyaretçilere Turgutlu Belediyesi Basın Kültür ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından hazırlanan Turgutlu'nun Şehitleri adlı kitap da ücretsiz olarak takdim edildi. 1980 sonrasında şehit olan 19 Mehmetçik'in özgeçmişlerinin yer aldığı kitap, vatandaşlar tarafından beğeniyle karşılanarak ?tarihe geçecek bir belge' şeklinde nitelendirildi. 'Turgutlu Şehitlerini Tanıyor' Sergisi 18, 19 ve 20 Mart tarihlerinde açık kalacak.

Editör: TE Bilişim