EREN EKİNCİ


Manisalı Aktar Halil Gürcan, yaz aylarında yaşanan terleme şikayetlerine karşı şifalı bitkileri önerdi. Sıcak havaların vücut direncini kırdığını dile getiren Aktar Halil, Ekinezya çayı ile sıcak havalar ile baş edilebileceğini açıkladı.


Sıcak havaların beraberinde getirdiği en büyük problemlerden birisi olan terleme sorunu, insan hayatını oldukça olumsuz etkilemektedir. Özellikle yaz mevsiminde birçok kişinin korkulu rüyası haline gelen aşırı terleme hakkında bitkisel tedavi yollarından bahseden Manisalı Aktar Halil Gürcan, karabaş ve melisa otunun kaynatılarak tok karnına içilmesi halinde terleme oranının azalacağını dile getirdi.

KARABAŞ VE MELİSA ÇAYI TERLEMEYİ ÖNLÜYOR
Sıcaklık ve duygu durumu koltuk altı terlemesini tetikleyen iki ana faktördür. Yaz aylarında normalden fazla terlemek olağan olmakla birlikte fazla stresli, evhamlı insanların yaz kış fark etmeden aşırı terledikleri gözlemlenmektedir. Koltuk altı terlemesi için bazı profesyonel tedavi uygulamaları (botoks) bulunmakla birlikte daha sağlıklı ve hesaplı olan yol çeşitli bitkiler ile yapılan tedavi yöntemidir. Uzmanlar, aşırı terlemenin toplumun yüzde 3'ünü tehdit eden bir hastalık olduğunu, bu oranın da Türkiye'de yaklaşık 2 milyon kişiye denk geldiğini belirtiyor. Sıcak havaların, terleme dışında yarattığı sorunların bitkisel tedavileri hakkında bilgi veren Manisalı Aktar Halil Gürcan, "Terleme vücudun ısı, sıvı ve tuz dengesini sağlamaktadır. Terleme olayı daha çok koltuk altı, ayak ve avuç içlerinde görülmektedir. Sıcak havalarla doğru orantılı şekilde kişilerin terleme oranı artar. Sıcak havaların dışında; stres, sinir bozukluğu, aşık olmak, ter bezlerinin çok çalışması da terlemeye neden olur. Bunların önlenmesi için Karabaş otu ve melisa otu tüketilebilir. Bu otlar, kaynatılmalı ve ılık bir şekilde tok karnına içilmelidir. Bu bitkiler, koltuk altı, sırt ve yüz terlemesini ciddi oranda azaltmaktadır" diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI DA O BİTKİYİ TÜKETİYOR
Yaz aylarında hava sıcaklığının vücut direncini kırarak bitkinlik ve halsizliğe neden olduğunu dile getiren Aktar Halil Gürcan, kuşburnu, polen, arı sütü, propolis ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da kullandığı Ekinezya çayının halsizliği ortadan kaldırarak, kullanan kişilere güç verdiğini ifade etti.

TER KOKUSU NASIL ÖNLENİR?
Deodorantların ter kokusunu bir müddet giderdiğini fakat tamamen etkili olmadığını dile getiren Aktar Halil Gürcan, katranlı kremin ter kokusunu önlediğini kaydetti. Aktar dükkanlarında yaptıkları bir karışım olan katranlı kremin, ara ara kullanıldığında sağlıklı bir sonuç verdiğini dile getiren Aktar Halil Gürcan, ter kokusunu önleyen bu karışımın aynı zamanda el ve ayaklarda oluşan mantarlara da iyi geldiğini söyledi.
Editör: TE Bilişim