İzci Evine son gelen İzciler ‘Veda Valsi’ dersini hem teorik hem de uygulamalı olarak yaptıkları eğitim merkezindeki tahtadaki yazılardan fark ediliyor.

   Tesislerdeki bazı eşyalar kullanmadığı için tuvalet olarak kullanılan bölümlerde çürümeye terk edildi.

  Gerek Piknik alanları gerekse Alabalık çiftliği ile İzmir ve Manisa’dan birçok yerli turistin uğrak yerleşim yeri olan Gürle Mahallesi aynı zamanda da geleceğin çevrecileri olarak yetiştirilen mahalledeki ‘T.C Milli Eğitim Bakanlığı Manisa Tarzan Ahmet Bedevi İzci Evi’nin kapılarının yıllardır kapalı tutuluyor olması bu bölgeye trekking yapmaya gelen doğa severlerce şaşkınlıkla karşılanıyor.

   Yıllar itibariyle nüfusun yaşlanması, gençlerin OSB’deki fabrikalarda çalışmak üzere Manisa şehir merkezine göç etmesiyle birlikte nüfusundaki artışın olmaması, doğumların durması okula gidecek öğrenci sayısından ciddi boyutta azalmanın yaşanmasıyla birlikte o dönemdeki köy okulu kapatılmıştı. Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü tesisin atıl kalmaması için ilkokulu İzci evi olarak hizmete açtı.

   Manisa il genelindeki okullarda hizmet gören öğrenciler gruplar halinde Tarzan Ahmet Bedevi İzci evine gruplar halinde gelerek doğanın canlı kalması, doğanın zor koşullarında nasıl hayatta kalınabilir ve benzeri aktivitasyonlar konusunda eğitime tabii tutuyordu.

   Fakat uzun süredir merkezin kapalı tutulması kapısına kilit vurulmasıyla birlikte bakımsızlıktan tesisin dış duvarlarındaki tüm sıvalar dökülmeye başladı. İçindeki malzemeler ise çürümeye başladı.Hatta çürüyen bir çok malzemeler İzci evinin dışında foseptike bağlı tuvaletlere atıldı.

 “BURASI GERÇEKTEN ÇOCUKLARIN HAYATA BAKIŞ AÇISINI, ÖZGÜVENİNİN YARATILMASINDA BÜYÜK KATKI SAĞLIYORDU”

Yıllarca İzci evine öğrencileri getiren emekli İzci Lideri emekli eğitimci ise eğitim tesisinin kapısına kilit vurulmasını üzüntü ile karşıladı.

Emekli eğitimci;

  “Burası gerçekten çocukların hayata bakış açısını, özgüveninin yaratılmasında büyük katkı sağlıyordu. Kapatılmasında etken olan unsurların başında tuvalet bağlantıların fosoptik olması ve eğitim merkezinin bahçesine taşarak çevrede kötü kokular ve hastalığa neden olması gelebilir. Bence Milli Eğitim Müdürlüğü Yunusemre Belediyesinden veya Büyükşehir Belediyesi MASKİ biriminden destek alarak bu sorunu kökünden çözebilir. Burasının kapalı tutulması doğru olamaz” şeklinde konuştu.

    Gürle mahallesi sakinleri İzci Evinin açılıp açılmaması konusunda iki farklı görüşe hakim olurken öte yanda da bölgeye doğa yürüyüşü yapmaya gelen Treking grupları da;

 “Burada bir izci evi olduğunu biliyoruz. Üstelik bu ev Çevreye yaptığı ciddi katkıları ile bilinen Tarzan Ahmet Bedevi’nin adını taşıması bizleri bu bölgeye çekiyordu Fakat aylardır kapalı tutuluyor olması hem Tarzan’a hem de burada eğitim alacak izci çocuklara saygısızlık. Milli Eğitim Müdürlüğü-Yunusemre Belediyesi işbirliği ile bu tesisi yeniden hayata geçmesini sağlamalıdır” dediler.

Editör: TE Bilişim