Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Tarım ve Orman Bakanlığı’na çağrıda bulunarak tarıma verilen desteklerin artırılmasını talep etti. Manisa’nın bereketli topraklarında çeşitli ürün yelpazesinin bulunduğunu, birçok üründe Türkiye’de ilk sıralarda yer aldığını açıklayan Özkasap “Üretene destek verilmesini istiyoruz. Hükümetimizin de Tarım Bakanlığının bütçesini yükseltmesi lazım. Maliyetlerin de yükselmesi göz önüne alınarak tarımın mutlaka desteklenmesi gerekiyor” dedi.

Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Manisa tarımını, tarıma verilen destekleri ve yapılması gerekenleri değerlendirdi. Manisa Ovası’nın çok verimli bir ova olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Özkasap bu durumu avantaja çevirme konusunda Tarım ve Orman Bakanlığı’na düşen bazı görevler olduğunu kaydetti.

“AVRUPA TARIMDAN VAZGEÇİYOR”

Avrupa ülkelerinin çeşitli nedenlerden dolayı tarımdan uzaklaştığına dikkat çeken Özkasap, kalabalık nüfuslu ülkelerin ise tarıma devam etmek zorunda olduğunu ifade etti. Türkiye’nin de coğrafi konumu bakımından tarımsal üretimde dünyada söz sahibi olan ülkelerden biri olduğuna dikkat çeken Özkasap, “ Türkiye çeşitli ürün yelpazesiyle beraber Allah’ın bize bahşettiği bu güzel topraklarda ürün yetiştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Manisa’nın ihracatı yaklaşık 4.4 milyar dolar civarında. Bunun yüzde 15’i tarıma dayalı sanayiden oluşuyor. Tarıma dayalı sanayide yapmış olduğumuz ihracat rakamlarında ara ithal malı olmadan ülkemizin cari işlemler açığına da çok büyük destekler sunuyoruz” dedi.

“ÇİFTÇİMİZİ DESTEKLEYELİM, TARIMA KÜSTÜRMEYELİM”

Manisa Tarım İl Müdürlüğü önderliğinde tarım buluşmasının gerçekleştiğini hatırlatan Özkasap, bu tür toplantılara büyük önem verdiklerini belirterek,  Tarım Bakanının Ekim ayında yapılacak olan 3. Tarım Şurası için Manisa tarımıyla ilgili eksikliklerin gönderilmesini istediğini söyledi.

Özkasap, sözlerini şöyle sürdürdü: “Demek ki hepimiz bu konuya çok önem veriyoruz. Üzümde Türkiye birincisiyiz. Tütünde yine birinciyiz. Tavuk etinde birinciyiz. Zeytin üretiminde hem sofralıkta hem yağda birinciyiz. Susam üretiminde birinciyiz. Hindi varlığında ikinciyiz. Salçalık domateste ikinci veya üçüncüyüz. Bu kadar ürünü Türkiye’de üreten en önemli iliz. Çalışmak, üretmek, alın teri ve emek var. Biz de diyoruz ki Tarım Bakanımıza yapmış olduğumuz çalışmalarda bize gereken desteklemeleri verin. Biz üretene destek verilmesini istiyoruz. Hükümetimizin de Tarım Bakanlığının bütçesini biraz daha yükseltmesi lazım. Dövizlerin yükselmesinin üreticinin maliyetleri de yükseliyor. Bundan dolayı tarımın mutlaka desteklenmesi gerekiyor.”

Editör: TE Bilişim