Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, ABD, Kanada, Japonya ve Avrupa'dan çok çeşitli akademisyenlerin ve konuşmacıların da katılacağı 21 ? 23 Temmuz tarihleri arasında Nevada ve Kaliforniya'daki davetli sunum konuşmasında, Türkiye ve Manisa'nın gıda, tarım, hayvancılık alanlarındaki profili, Manisa tarımının tanıtımı, dünyadaki yeri, gıda işlemesi ve teknolojileri konusunda konferans verecek.

ABD'nin prestijli bilimsel kongre-konferans organizatörü ve yayınevi OMICS grup tarafından yıllık olarak düzenlenen ve eş başkanlığını Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özlem Tokuşoğlu'nun yaptığı FOOD TECHNOLOGY-2014 kongresinde sunum yapmak üzere Nevada eyaletinin Las Vegas şehrine davet edilen Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, kongre sonrası Kaliforniya eyaleti San Francisco ? Albany'de bulunan USDA- ARS (Amerikan Tarım Bakanlığı) gıda teknolojisi, bitkisel ve hayvansal üretim tesislerini de ziyaret ederek, bir dizi incelemelerde ve görüş alışverişinde bulunacak.

ABD ziyareti sürecinde Çebi'ye Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özlem Tokuşoğlu, İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilek Heperkan, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harun Uysal da eşlik edecek.

Editör: TE Bilişim