Ahmet ÜNSAL/Manisa

    Manisalılar, Şehzadeler İlçesi sınırlarında bulunan Hatuniye, Sultan, Molla Şaban, Muradiye camilerine akın ederken Yunusemre ilçesinde ise Merkez Efendi, Birlik, Şeh Fenari ,İki Küleli, Velioğlu, Laleli, Aynıali camilerine giderek Cuma namazlarını kıldılar.

CUMA NAMAZINA TEK TEK GELDİLER KALABALIK TOPLULUKLA AYRILDILAR   

Bazı çocuklarda babalarının yanında saf tuttu. Minik çocuğun birisi de babasını namazı sırasında onun yanında biran olsun bile ayrılmadı. Bu arada Covid-19 tedbirleri çerçevesinde istenilen mesafe göz ardı edildi. Öte yanda da Vatandaşların namaz sonrasındaki camii dağılımında geldikleri mesafe aralığı yerine kalabalık topluklar şekline dönüştü.

Sosyal mesafeden uzak bir Cuma namazına tanık olundu.

  “BAYRAM ÖNCESİ BİZLERDE RANDEVU SİSTEMİ İLE SAÇ VE SAKAL TRAŞI YOLU AÇILSIN”

Tam kapama sisteminde işyerleri kapalı olan esnaflar ise “Tüm Müslüman kardeşlerimizin mübarek gününü kutluyoruz. Bilim kurulu sosyal mesafeyi gözetmeyen Cuma namazlarına uygulanın esnekliği bizlerin tek tek veya üç’er li masalara oturacağımız işyerlerimize göstermemesine bir anlam veremiyoruz. Bayram üzeri bayram tıraşı yapacağımız müşterilere daha önceden olduğu gibi randevu sistemi ile bayram traşlarını yapmamıza izin verilirse bizlerde evlerimize ekmek görülebilme imkanı bulacağız. Aksi takdirde bizler için bayram olmayacaktır” şeklinde ifade ettiler.

Editör: TE Bilişim